blog-logo

Ziua Pompierilor din România va fi marcată și la Brașov, sâmbătă, duminică și luni

Ziua Pompierilor din România va fi marcată și la Brașov, sâmbătă, duminică și luni

În fiecare an, ziua de 13 Septembrie – ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA – constituie un moment de profundă încărcătură patriotică în viaţa şi activitatea salvatorilor. În urmă cu 173 de ani, cei 166 bravi ostaşi pompieri ai Capitalei, în frunte cu neînfricatul căpitan Pavel Zăgănescu, s-au acoperit de glorie militară în încrâncenata bătălie din Dealul Spirii, când s-au opus cu vitejie invadatorului străin venit să înăbuşe aspiraţiile legitime ale neamului nostru.

Astfel că, ziua de 13 Septembrie 1848 a marcat prima mare implicare a pompierilor militari în luptele de apărare a poporului român împotriva cotropitorilor străini. Această dată rămâne una dintre cele mai semnificative momente din tradiţiile de luptă ale armei pompierilor fiind recunoscută unanim, indiferent de epocile istorice şi regimurile politice prin care a trecut ţara.

Alte articole:   Festivalul Concurs de Muzică Populară pentru Tineri Interpreţi „Flori în Ţara Bârsei”, ediția a XIII-a

Pentru aniversarea acestui moment, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Ţara Bârsei” al judeţului Braşov a organizat o serie de activități, astfel :

Sâmbătă, 11.09.2021 si Duminică, 12.09.2021 – Ziua Portilor Deschise în toate subunitățile de pompieri din judetul Brașov în intervalul orar *12.00 – 16 00

Luni, 13 septembrie, ora 14.00 – Ceremonial aniversar la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brasov ( str. Mihai Viteazul nr.11)

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.