blog-logo

Explozia prețurilor la gaze și energie electrică, investigată de o comisie de anchetă din Parlament

Explozia prețurilor la gaze și energie electrică, investigată de o comisie de anchetă din Parlament

Senatorii şi deputaţii au aprobat înfiinţarea unei Comisii parlamentare care să ancheteze de ce au crescut substanţial preţurile gazelor naturale şi energiei electrice.

Parlamentarii PSD au decis luni să solicite înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Legislativului pentru a investiga „creşterea explozivă a preţurilor la energie şi la gaze”.

Printre obiectivele Comisiei de anchetă se numără analiza măsurilor Ministerului Energiei, ANPC, ale Consiliului Concurenţei şi ANRE pentru a combate practicile anticoncurenţiale şi creşterea artificială a facturilor pentru cetăţeni.

De asemenea, membrii Comisiei de anchetă vor analiza „posibilitatea reintroducerii pentru o perioadă limitată, a unor preţuri reglementate pentru consumatorii casnici şi IMM-uri le afectate de pandemie”.

Alte articole:   Alexandru Rafila, despre restricţiile de Revelion: Nu vor fi luate măsuri stupide

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că și el a votat pentru înființarea comisiei.

 „Am votat această comisie de anchetă, îmi doresc și eu să se stabilească cauzele și să afle tot românul cauzele pentru care prețul la energie electrică și gaze naturale a crescut ”, a afirmat Virgil Popescu.

Amintim că zilele trecute, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul legii consumatorului vulnerabil, stabilind că aceasta va fi aplicată începând cu 1 noiembrie 2021.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate