blog-logo

4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre aparatele auditive

4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre aparatele auditive

Suferi de hipoacuzie usoara, medie sau severa si cauti o solutie eficienta, prin care sa-ti imbunatatesti auzul?

Apeleaza la un medic de specialitate, care sa-ti faca o timpanograma sau o audiograma, in functie de nevoile pe care le ai, iar apoi studiaza cu atentie tipurile de aparate auditive, pe care le ai la dispozitie. In acest fel, vei sti cum sa alegi dispozitivul medical optim pentru tine, astfel incat sa te bucuri de o viata sociala excelenta si sa iti continui activitatile de zi cu zi fara probleme!

Cele mai populare tipuri de aparate auditive

Pentru inceput, este bine sa stii ca aparatele auditive sunt impartite in mai multe categorii, in functie de modul in care le poti folosi, dar si in functie de conditia medicala pentru care au fost concepute:

  • aparate retroauriculare – sunt unele dintre cele mai populare dispozitive medicale de pe piata, avand in vedere ca au cele mai scazute preturi. Aceste modele se aseaza in spatele urechii si te ajuta sa te bucuri de toate sunetele dimprejurul tau fara probleme. Mai mult, despre aparatele retroauriculare trebuie sa stii ca sunt simplu de intretinut pe termen lung: este suficient ca atunci cand nu le folosesti sa le asezi intr-un spatiu lipsit de umezeala;
  • aparate intraauriculare – se monteaza in interiorul canalului auditiv, fiind discrete, indiferent de locul in care mergi. Aceste aparate functioneaza pe baza de baterii, asa ca este recomandat sa te asiguri ca ai intotdeauna baterii de schimb la indemana;
  • aparate reincarcabile – sunt cele mai noi dispozitive de pe piata. Cu ajutorul lor, te poti bucura de o autonomie de pana la 72 de ore. Astfel, poti pleca inclusiv la drum lung, fara sa-ti faci griji. Aparatele reincarcabile pot fi conectate si la accesorii moderne, care iti permit o utilizare facila.
Alte articole:   Hai la Focul lui Sumedru! O tradiție mai veche de 2000 de ani pe aceste meleaguri

Mergi periodic la control

Daca la un moment dat ai investit intr-un aparat auditiv, asta nu inseamna ca el este potrivit pentru tine o perioada indelungata. Starea de sanatate se poate modifica in timp, asa ca trebuie sa mergi la control cel putin o data la 6 luni. Medicul de specialitate iti va spune daca ai nevoie sa-ti schimbi dispozitivul sau daca il poti folosi in continuare pe acelasi.

Beneficiile purtarii unui aparat auditiv

Foarte important este sa cunosti si avantajele de care ai parte atunci cand porti un aparat auditiv de calitate. De exemplu, recomandat este sa iei in considerare urmatoarele aspecte:

  • poti continua sa muncesti, pentru a fi independent din punct de vedere financiar;
  • te poti bucura de iesirile tale preferate cu prietenii, fara sa intampini probleme de auz;
  • poti asculta muzica sau sunetul valurilor atunci cand esti la mare;
  • intretinerea aparatului auditiv este foarte simpla pe termen lung.
Alte articole:   Loteria de vaccinare. Ce numere sunt câștigătoare la cea de-a patra extragere

Comanda-ti online dispozitivul medical

Nu in ultimul rand, este bine sa stii ca iti poti comanda aparatul auditiv de pe Internet, imediat ce te hotarasti. Descrierile clare, pe care le ai la dispozitie, dar si fotografiile reprezentative iti vin in ajutor, asa ca nu mai lipseste decat sa iti plasezi online comanda!

Magazinele de specialitate iti ofera o gama larga de variante din care poti alege! De la aparate auditive reincarcabile, pana la modelele retoauriculare sau cele intraauriculare, citeste-le descrierile, pentru a-ti face o parere despre fiecare varianta in parte. Ulterior, vei primi foarte repede coletul acasa, iar astfel te vei bucura din nou de auz optim!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.