blog-logo

Zilele Culturii Maghiare, din weekend, la Brașov

Zilele Culturii Maghiare, din weekend, la Brașov

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Zilelor Culturii Maghiare din Brașov va avea loc între 12 și 19 septembrie, în municipiul Brașov. Acesta este cel mai mare festival cultural maghiar din sudul Transilvaniei și Țara Bârsei. Timp de 8 zile, cei care ajung în centrul orașului vor avea parte de concerte, filme, târguri, dansuri, expoziții și multe alte surprize.

Detalii ne oferă Toro Tamaș, principalul oragnizator: „Intră anul acesta în ecuație și Piața Sf. Ioan, acolo unde o să avem 5 concerte mari. Avem și o colaborare acolo împreună cu Filarmonica. Tradițională rămâne Piața Sfatului cu concertele mari, din 16 până în 19 septembrie. Totodată, o să avem și frumosul târg de meșteșugari și de producători„.

Festivalul de Dans Maghiar este unul dintre punctele de atracție ale evenimentului. Ne spune mai multe Sipos Attila, vicepreședintele Asociației Maghiarilor din Țara Bârsei: „Festivalul de Dansuri Populare Maghiare din Brașov va fi organizat în memoria reputatului profesor Reiff Istvan și va avea loc pe 19 septembrie, duminică, de la ora 13.00, pe scena din Piața Sfatului. Dansurile populare maghiare vor fi prezente și pe scena din curtea Liceului Aprily Lajos

Din bugetul total de 450.000 de lei al Festivalului, Primăria Brașov a alocat 210.000 de lei. Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu: „Ne bucurăm să avem ocazia să sprijinim și să finanțăm acest eveniment, care sărbătorește nu doar cultura în general, dar și multiculturalitatea. Avem o comunitate maghiară importantă la Brașov și ne bucurăm să putem să-i sprijinim în a-și exprima cultura, tradițiile și valorile„.

Evenimentul este susținut financiar și de Consiliul Județean Brașov, care a alocat aproape 100.000 de lei. Ne oferă detalii Toaso Imelda, directorul executiv al instituției: „Considerăm că este un proiect care promovează multiculturalitatea, ca o valoare pentru întreaga comunitatea brașoveană și în acest context ne bucurăm că putem finanța un eveniment dedicat atât comunității maghiare, cât și tuturor brașovenilor„.

Intrarea la toate evenimentele este gratuită. În județul Brașov sunt peste 40.000 de persoane de etnie maghiară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate