blog-logo

Ménage à trois marca USR-PLUS: vrea pupături cu #..ie PSD, la braț cu AUR

Ménage à trois marca USR-PLUS: vrea pupături cu #..ie PSD, la braț cu AUR

Scopul scuză mijloacele, politica e o curvă, iar oamenii noi din politică nu sunt cu nimic diferiți când este vorba despre interesul lor.

Colaborarea USR PLUS – AUR din aceste zile a arătat unde se poate ajunge: dublu discurs și relativizarea granițelor politice. Căci şi PSD ar fi fost bun și frecventabil pentru USR dacă facilita și vota moțiunea USR PLUS – AUR. Deocamdată, în imaginarul userist, PSD rămâne răul absolut, „ciuma roșie”, pentru că nu a pus umărul la dărâmarea unui guvern din care și USR făcea parte.

Cu toate acestea, USR atacă PNL folosind vechea placă cu reconstituirea USL, doar pentru că PSD – potrivit propriilor calcule politice – nu vrea să fie remorca lui Dan Barna și Dacian Cioloș. Cu alte cuvinte, PSD nu e bun dacă nu vrea să dea jos guvernul să ajungă la guvernare tot USR-PLUS, dar devine brusc bun dacă vrea să facă jocurile lui Barna și Cioloș.

Alte articole:   Gheorghe Ialomițianu, despre activitatea lui Allen Coliban și despre o eventuală susținere a acestuia la un nou mandat

Îți trebuie stomac de vechi politician să pornești la demersul moțiunii cot la cot cu cei pe care îi etichetai drept o „gașcă de huligani” cu „comportament de maidan”, ce lansează „mesaje conspiraționiste care adâncesc criza de coronavirus și ajung să ucidă oameni” (Ionuț Moșteanu), să te pui de acord la textul moțiunii cu „partidul extremist” ai cărui exponenți „propun public o listă cu intelectuali care trebuie uciși” (Dan Barna).

Dar și tupeu nemărginit să îți strigi în continuare neprihănirea și să îi acuzi că-s „răuvoitori” (cum face Dacian Cioloș acum) pe toți aceia care constată pur și simplu că te-ai pus la masă să dărâmi guvernul din care faci parte exact cu AUR, despre care ziceai că-i „partidul extremist picat în Parlament”.

USR despre AUR: „Dacă le dăm oricât de mic credit, nu știu unde se poate ajunge”. Unde am ajuns? „Astfel de partide trebuie izolate, nu încurajate”, spunea în martie Ionuț Moșteanu după ce fusese îmbrâncit, înjurat, făcut „zero barat” de un deputat AUR, care îi striga și că pute „de la o poștă a securism”.

Alte articole:   Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru medicină de familie

Liderul deputaților USR le cerea atunci imperios pesediștilor: „Dacă PSD vrea să dovedească că s-au rupt de mesajele lui Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu și Serban Nicolae, le solicit să înceteze orice colaborare cu extremiștii din AUR. (…) Dacă le dăm oricât de mic credit, nu știu unde se poate ajunge.” Acum le cere pesediștilor să semneze moțiunea USR – PLUS – AUR.

Pe de altă aprte, PSD consideră că soluția cea mai rapidă de încetare a crizei politice și guvernamentale este ca președintele Klaus Iohannis să își exercite rolul constituțional de mediator și să solicite demisia urgentă a prim-ministrului Florin Cîțu. O astfel de intervenție din partea președintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România.

Alte articole:   Dezbatere: pădure parc sau arie protejată?

Este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, spun pesediștii, iar cetățenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpățânează să se agațe de funcția de șef al Guvernului.

Potrivit PSD, președintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eșecul „Guvernului Său”, întrucât a girat personal numirea lui Cîțu în funcția de premier și a agreat participarea USR-PLUS la guvernare, alături de PNL și UDMR, într-o Coaliție a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică și socială pe care o vedem în prezent în România.

Distribuie dacă îți place!
  1. Bravo nea Sebi! Deci cand vrei, poti! Nu te incurci.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.