blog-logo

publicitate

Săceleanul Stefan Lupu – „Tezaur Uman Viu”

Săceleanul Stefan Lupu – „Tezaur Uman Viu”

Păstrătorului și transmițătorului de valori cultural identitare, Ștefan Lupu din localitatea Săcele, jud. Brașov i-a fost acordat titlul onorific de TEZAUR UMAN VIU în urma depunerii dosarului de candidatură de către Centrul Cultural Reduta prin Serviciul Cultură Tradițională. Felicitări și respect !

Programul TEZAURE UMANE VII, implementat de Ministerul Culturii, prin Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, urmărește salvgardarea, păstrarea şi transmiterea patrimoniului cultural imaterial. Programul vizează identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care sunt creatori și păstrători ai valorilor tradiționale și care fac, prin talentul și efortul lor, dovada caracterului excepțional al performării, fiind capabili să transmită un anumit element de patrimoniu imaterial, în forma și cu mijloacele tradiționale nealterate, contribuind, astfel, la asigurarea viabilității acestuia în cadrul comunităților.

Alte articole:   FLORETĂ Corona Brașov, pe podium la Cupa Aramis

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Sursa foto: manager Centrul Cultural Reduta – prof. Adrian Valusescu

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.