blog-logo

Rămâne USR – PLUS fără subprefect la Braşov?

Rămâne USR – PLUS fără subprefect la Braşov?

Scandalul politic la nivel naţional va avea reverberaţii puternice şi în plan local şi judeţean. Primul vizat este subprefectul Codruţ Bucur, care este „reprezentant” al Guvernului pe care partidul său vrea să-l dărâme. Potrivit unor surse neoficiale, ar putea fi vizate şi alte persoane numite în diverse deconcetrate.

Luni, la ora 12.00, este convocată ședința Birourilor Permanente reunite. Este vorba despre forurile care asigură conducerea Parlamentului și prin care va trebui să se stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS – AUR. 

Potrivit Antena 3, cu doar câteva ore înainte de începerea acestei ședințe, PNL va cere o anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură.

Alte articole:   Adidași bărbați: de ce trebuie să ții cont atunci când îi alegi

Președintele Klaus Iohannis l-a convocat pe premierul Florin Cîțu la Palatul Cotroceni. Ședința e programată să aibă loc luni, de la ora 12.30. Cei doi vor discuta despre criza guvernamentală.

Amintim că reprezentanții USR PLUS au anunțat, vineri, 3 septembrie, că au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Decizia a fost anunțată la Parlament, după ședința coaliției de guvernare care s-a încheiat fără ca PNL, UDMR și USR PLUS să ajungă la un compromis.

PSD, USR PLUS și AUR au împreună numărul necesar de parlamentari pentru a da jos Guvernul. Pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată este nevoie de 234 de voturi.

Reprezentanții USR PLUS au amenințat cu ruperea alianței de guvernare și au anunțat că vor susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu imediat după ce premierul a încercat să impună pe ordinea de zi a cabinetului programul Anghel Saligny. Ulterior, ministrul Justiției, Stelian Ion, a fost demis de premier. În final, planul de investiții considerat de Dacian Cioloș și de Dan Barna drept „cel mai mare jaf din banii românilor”, a fost aprobat de Guvern, în lipsa miniștrilor USR PLUS.

Alte articole:   5 elemente de bază de luat în considerare înainte de a înființa o afacere de comerț electronic

Ciolacu: Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota

De asemenea, amintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul va vota moțiunea depusă de USR PLUS și AUR dacă aceasta va ajunge la vot, în plen.

„Dacă moțiunea alianței USR AUR va ajunge la vot, în plen, atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern și Ghinea, să nenorocească PNRR-ul, ci vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianța USR AUR trebuie să susțină acest demers. Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR, să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Givernul Cîțu trebuie să plece”, a declarat Marcel Ciolacu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.