blog-logo

Proiectul „DN 1, Traseu de Bun-Simț Turistic” continuă la Cotul Donului

Proiectul „DN 1, Traseu de Bun-Simț Turistic” continuă la Cotul Donului

Asociația Bun-Simț și Atitudine Civică, continuă Proiectul „DN 1, Traseu de Bun-Simț Turistic” cu sprijinul unui nou parteneriat.

Eco Synergy S.A. s-a alăturat campaniei civice Bun-Simț Turistic din dorința de a participa la reducerea volumului mare de deșeuri abandonate ilegal în parcări și pe marginea drumurilor.

Astfel, cu sprijinul Eco Synergy, începe reamenajarea uneia dintre cele mai mari parcări de pe DN1, sufocată de gunoaie, parcarea situată la km 148 + 064 în zona cunoscută sub numele de Cotul Donului, la coborârea dinspre Predeal către Brașov.

Parcarea de la Cotul Donului va fi reamenajata cu coșuri de gunoi pentru colectarea selectivă a deșeurilor aruncate iresponsabil de unii particpanți la trafic și panouri informative, menite să atragă atenția celor care ajung în parcare, asupra importanței unui comportament civilizat în parcări și pe drumurile publice.

Alte articole:   18 octombrie – Lucinul, sau Ziua Lupului – o sărbătoare pierdută în negura timpului

Șantierul de reamenajare a parcării va fi deschis săptamana viitoare, iar lucrările de reamenajare vor dura 15 zile lucrătoare.

Lansată în 2019 de către drumarii brașoveni, campania Bun-Simț Turistic este o campanie apel la bun-simt și responsabilitate față de natură și obiectivele turistice din România.

Campania Bun-Simț Turistic este o alianță de bun-simt între societatea civilă, companiile private din România, artiști și vedete și Instituțiile Statului care, prin acțiunile și soluțiile oferite, transmit un mesaj coerent cu privire la importanța adoptării unei conduit responsabile față de mediul înconjurător.

Prin proiectul „DN1, Traseu de Bun-Simt Turistic” s-a propus reamenajarea câtor mai multe parcări și refugii de pe tronsonul București – Sibiu.

Alte articole:   Kids Tâmpa, victorii în Liga Elitelor pentru U15 și U16

Acest proiect este realizat în parteneriat cu DRDP Brașov, administratorul legal al DN 1, care ecologizează parcările de pe drumurile naționale administrate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.