blog-logo

Cum va fi prima lună de toamnă. Prognoza lunii septembrie

Cum va fi prima lună de toamnă. Prognoza lunii septembrie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru prima lună de toamnă.

Potrivit estimărilor meteorologice emise pentru intervalul 30 august – 27 septembrie 2021, toamna începe cu temperaturi mai scăzute decât cele specifice perioadei, în cea mai mare parte a ţării.

Valorile termice vor fi mai coborâte vor fi în primele două săptămâni ale intervalului menționat, apoi temperaturile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Săptămâna 30 august – 06 septembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele intracarpatice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales la munte.

Alte articole:   Reorganizare la PMP Brașov. „No, hai!”, pe mâna vechilor pediști

Săptămâna 06 – 13septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, iar cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 13 – 20 septembrie

Estimările arată temperaturi medii ale aerului, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Alte articole:   Colegiul Medicilor cere suplimentarea numărului de locuri la rezidenţiat pentru medicină de familie

Săptămâna 20 – 27 septembrie

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.