blog-logo

Coliban Gură de Aur spune că am scăpat de Potopul lui Noe

Coliban Gură de Aur spune că am scăpat de Potopul lui Noe

Politicienii ne fac de multe ori să râdem pe seama gafelor lor. De pomină este pesedista Viorca Dăncilă, dar nici liberala Raluca Turcan nu se lasă mai prejos.

Iată că și primarul Allen Coliban a avut o scăpare în timpul unui interviu, dar, pe undeva , este de înțeles. Omului nu i-a plăcut fizica şi matematica în facultatea de Calculatoare, fiind exmtraiculat în cele din urmă.

Se pare, însă, că nici în primii ani de școală nu a îndrăgit matematica şi fizica, pentru că altfel nu ar fi explicat, extrem de doct, cu notiţele în mână, cum s-a abătut potopul asupra braşovenilor.

Aflăm de la domnul primar că am avut parte de precipitaţii de 100 de litri pe secundă! După cum toată lumea ştie, acest debit (volum/timp) se raportează la suprafaţa de referinţă de 1 metru pătrat (m2 ).

Alte articole:   La mulţi ani de Sfântul Nicolae!

Pentru o mai bună înţelegere pentru cei care nu au un apetit deosebit pentru matematică şi fizică, facem în continuare o mică prezentare:

1 litru (l) = 1 dm3 = 1.000 cm3 = 1.000.000.000 mm3

1 m2 = 100 dm2 = 10.000 cm2 = 1.000.000 mm2

Precipitaţiile de 1 litru/secundă are însemna un nivel al apei de 1mm adâncime, la 100 de l/s – apa ar avea un nivel de 100 mm, adică 0,1m.

Într-un minut, s-ar ajunge la un nivel al apei de 6 metri, iar într-o oră la 360 de metri. Dacă mai luăm în calcul că a plouat cam jumătate de zi, adâncimea apei ar fi avut 4.320 de metri, adică 4,32 kilometri. Braşovul s-ar fi aflat acum pe fundul unei mări.

Alte articole:   Teste și carantină pentru cei ce vin din afara UE. Formularul de localizare, obligatoriu din 20 decembrie

Din fericire, precipitaţiile au fost de 100 de litri/metru pătrat. Aceasta este cantitatea de apă care cade pe o suprafață impermeabilă de un metru pătrat în timpul duratei precipitațiilor, conform specialiştilor.

Pentru conformitate atașăm și varianta video, unde COliban are o mică bâlbâială, unde suta de litri pe secunda era 100 de metri.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate