blog-logo

Flavia Boghiu despre 7 ani de Amural, nu și despre ilegalitățile comise

Flavia Boghiu despre 7 ani de Amural, nu și despre ilegalitățile comise

Viceprimarul Flavia Boghiu a postat textul de mai jos pe pagina ei de „politican” creaăt pe Facebook. Boghiu este unul dintre capetele de afiș în scandalul ocupării abuzive a domeniului public de către Asociația Amural.

„Începe cea de-a șaptea ediție a Festivalului Amural, cel mai important festival de lumini și artă digitală DIN ȚARĂ. Făcut de brașoveni, pentru Brașov. Anul acesta, Asociatia Amural a fost hăituită cum n-a fost vreodată, nici măcar de administrația George Scripcaru. Iar acum colegii acestuia (liberali și pesediști deopotrivă) nu încap de Amural. I-a mai și lovit amnezia privind zona După Ziduri, catacombe și proiectele cu care defilau anul trecut în campanie și despre care scria presa vremii de atunci. În toată povestea asta, atât eu cât si cei de la Amural ne-am trezit cu o plângere penală, depusă de un dezvoltator imobiliar care nici el nu încape de Amural. Dezvoltator care n-a putut să construiască pe dealurile din Schei din cauza primarului (pe atunci senatorul) Allen Coliban. Căruia ii depusese plângere penală, despre care a recunoscut anul trecut că se baza pe mărturie mincinoasă. Mii de brașoveni își aduc aminte de American Dream. Dezvoltator care are zeci de procese cu Primăria Brașov. Cică n-ar trebui să vorbesc despre asta, căci s-ar putea să deranjeze coaliția cu liberalii. Și pentru că sunt o doamnă și n-ar trebui să mă cobor. Nu am nici timp, nici interes de războaie politice și mocirlă, când sunt atâtea de făcut. Dar nu pot, pentru politică, să-mi pierd curajul de a spune ceea ce știu și de a susține lucrurile în care cred. Pentru că n-aș mai fi eu. Și pentru că nu am fost votată să zâmbesc și să tac”, notează Flavia Boghiu.

Alte articole:   Opt case tradiționale din Prejmer, reabilitate cu bani din PNRR 

Tot pe Facebook, a apărut şi o replică din partea grupului de consilieri locali ai PSD:

Zilele acestea asistăm la o nouă mostră de tupeu din partea doamnei viceprimar. Aceasta susținând în continuare, proiectele Asociației Amural, aceeași care a folosit în mod ilegal catacombele Brașovului, pe bani publici, încasând sume de la brașoveni și turiști.
Ba, mai mult, în pledoaria pentru binele brașovenilor, doamna viceprimar se arată foarte implicată în problemele orașului, chiar dacă în timpul programului de lucru se deplasează la conferințe de presă în București, în interesul partidului.
Nici noi, doamna Boghiu, nu am fost votați de brașoveni să zâmbim frumos și doar atât. Vă reamintim problema «penală» și extrem de gravă (pentru că tot vorbeați de amnezie) cu privire la faptul că Asociația pe care o susțineți cu atâta ardoare a funcționat ilegal, realizând venituri «la negru» și consumând din banii Municipiului Braşov, fără a avea nici măcar un temei legal de colaborare cu Primăria Municipiului Braşov.
A face politică nu înseamnă războaie și mocirlă, ci a avea o misiune și niște valori, iar a face administrație nu înseamnă a acorda facilități unor asociații și fundații «de casă» perfect ilegal, aruncând în ochii brașovenilor declarații cu iz emoțional”.

Din păcate, dna. viceprimar nu lămureşte, nici cu această ocazie, cum a fost posibil ca Asociaţia Amural să amenajeze, un aşa-zis muzeu, fără autorizaţie de la Primărie, cine a permis accesul în catacombele Braşovului, pe baza cărui contract Primăria Braşov plăteşte energie electrică din catacombe, cum a fost posibil să inaugureze, ca persoană publică, o locaţie ilegală, care funcţionează fără aviz de la ISU, de la Direcţia de Cultură…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.