blog-logo

Rusu: Am cerut reprezentanților Asociației Amural să dea explicații cum au intrat în grote

Rusu: Am cerut reprezentanților Asociației Amural să dea explicații cum au intrat în grote

Subiectul Amural a fost cel mai dezbătut în ultima ședință a Consiliului Local Brașov. Opinia publică a aflat, în direct, faptul că nimeni din Primărie nu și-ar fi dat acortdul ca Amural să intre în catacombe și să facă lucrări de amenajare.

Practic, dacă ar fi existaqt un acord din Primărie, acesta ar fi fost ilegal și era un abuz în serviciu din partea persoanei care ar fi făcut acest lucru, fără o Hotărâre a Consiliului Local, care nu exista!

În ședința de Consiliu Local, Sebastian Rusu (viceprimar PNL) spunea că el nu a avut cunoştinţă şi nici detalii despre eveniment: „Nu ştiu cum a funcţionat acea Asociaţie, pentru că de la noi nu a avut chei. Colega mea de la Serviciul Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial (SAPUC) a discutat direct cu colega mea Flavia Boghiu, care s-a ocupat de acest subiect. Nu pot să ofer detalii despre un subiect la care nu am participat”. Mai mult, şi şefa SAPUC a precizat că nu ştie cum a intrat Asociaţia Amural în grote. Aceeași Flavia Boghiu care a fost la festivitatea de deschidere a așa-zisului muzeu din grote, ilegal!

Alte articole:   O scrisoare de dragoste pentru România și români oferită de scriitoarea britanică Arabella McIntyre-Brown

Cum este vădită încălcarea prevederilor legale, iar primarul și viceprimărița nu au venit cu precizări asupra acestei infracțiuni, fiind interesați mai degrabă de jocurile care se fac în interiorul USR – PLUS, l-am solicitat lui Rusu, pentru că el are în coordonare SAPUC, să precizeze ce măsuri a luat, având în vedere cele întâmplate.

„Le-am făcut o adresă prin care le-am cerut ca, în termen de 15 zile, să ni se precizeze dacă s-au facut amenajări acolo, cum s-au facut, cine le-a dat cheile de acees în catacombe, dacă au avut autorizație de funcționare cu toate avizele necesare. Dupa raspunsul primit, vom lua masurile care se impu. – Veti sesiza Parchetul? – Dacă lucrurile nu sunt legale, avem obligația de sesizare a organelor competente, daca s-a ocupat abuziv acest spațiu”, a precizat pentru newsbv.ro viceprimarul Sebastian Rusu.

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Pe de altă parte, Asociația Amural își vede mai departe de tocatul banului public, primit de la Primăria Brașov la capitolul cultura, tot prin grija viceprimarului Flavia Boghiu. Interesant este faptul că una dintre locațiile de desfășurare a evenimentelor organizate de Amural este fostul Cinematograf Popular, care este în șantier!

Am solicitat, în urmă cu două zile, Biroului de presă al Primăriei Brașov, să ne precizeze dacă pot fi organizate evenimente pe un amplasament predat de Primărie către constructor, pentru efectuarea lucrărilor de reparații și amenajări, dacă, conform contractului, constructorul are acceptul Primariei sa cesioneze, să închirieze, sa dea cu titlu gratuit domeniul public pentru desfășurarea unor activități acolo? Încă nu am primit niciun răspuns.

Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

„Nu poate fi dat acel spațiu, pentru că amplasamentul este predat constructorului. Noi, ca Primărie, nu putem da un acord. Dacă intră în spațiul de la Popular, intră cu aprobarea constructorului și pe răspunderea lui”, a menționat Sebastian Rusu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate