blog-logo

Înregistrarea în SPV, obligatorie de la 1 martie 2022

Înregistrarea în SPV, obligatorie de la 1 martie 2022

Persoanele care desfășoară activități liberale și independente sunt obligate să se înregistreze în Spațiul Privat Virtual (SPV) de la 1 martie 2022.

Înrolarea în Spațiul Privat Virtual al Fiscului va deveni obligatorie de la 1 martie, anul viitor, pentru persoanele juridice și persoanele fizice care desfăşoară o profesie liberală, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanțelor.

Măsura privește persoanele juridice, asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi persoanele fizice care desfăşoară o profesie liberală.

„Înrolarea în SPV asigură o comunicare şi un mod de lucru 24 din 24 de ore, şapte zile pe săptămână cu administraţia fiscală şi reprezintă o eficientizare a modului în care cetăţeanul interacţionează cu organul fiscal. Tot de la 1 martie 2022, instituțiile publice locale și centrale vor trebui să intre într-un sistem informatizat al Ministerului de Finanțe, pentru o mai bună comunicare și evitarea aglomerației la ghișee”, a explicat ministrul Dan Vîlceanu.

De asemenea, ministrul Dan Vîlceanu a mai spus că, în cazul persoanelor cu activitate independentă, declaraţia de venituri va putea fi descărcată, completată și ulterior postată în SPV, unde va fi primită și decizia de impunere, iar taxele vor putea fi plătite fără ca persoana să mai fie nevoită să se prezinte la organul fiscal, notează Mediafax.

Alte articole:   Testarea pentru COVID ar urma să fie gratuită, în cabinetul medicului de familie

El a mai anunțat adoptarea unui format standardizat și simplificat de date în relația dintre contribuabil și autoritățile fiscale, proiect care va intra în testare începând cu 1 septembrie 2021 și va fi implementat pentru marii contribuabil începând cu 1 ianuarie 2022.

O altă măsură menită să relaxeze relația dintre cei care achită taxe și stat este permanentizarea procedurii de rambursare a TVA cu verificări ulterioare plății.

Ministrul Finanțelor a spus că acest sistem de rambursare relaxat a fost aplicat în ultimele luni, cu rezultate bune pentru buget. El a explicat că, între 1 noiembrie 2020 și 31 iulie, au fost analizate 179.000 de solicitări de rambursare de TVA și au fost soluționate 160.000 de deconturi, cu control ulterior.

Alte articole:   Știți de promoțiile la carburanți din această perioadă în benzinăriile din Brașov?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov