blog-logo

„Festivalul lichiului” în Cetatea Rupea. Gospodinele vor găti în fața turiștilor

„Festivalul lichiului” în Cetatea Rupea. Gospodinele vor găti în fața turiștilor

Brașovenii și turiștii vor avea ocazia să guste din cel mai cunoscut desert din inima Transilvaniei și vor putea învăța arta meșteșugarilor la ,,Festivalul lichiului” de la Rupea.

Primăria orașului Rupea va organiza sâmbătă, 28 august în Cetatea Rupea ,,Festivalul lichiului Rupea – identitate culturală, tradiții și gastronomie”.

Oaspeții sunt invitați să participe la ateliere de gătit și vor avea ocazia să guste lichiul și alte bunătăți ce vor fi pregătite în fața lor. Iar membrii junilor Cetății Rupea vor oferi participanților la eveniment și turiștilor ocazia de a descoperi obiceiuri și tradiții locale. Aveștia vor organiza mai multe flashob-uri, prin care vor prezenta dansuri, obiceiuri, strigături specifice diferitelor evenimente din viața culturală a zonei Rupea.

Alte articole:   Doar două studente au solicitat să se angajeze part-time la cantina Universității Transilvania

Activitatea principală a evenimentului pleacă de la dorința de promovare a unui produs local, și anume lichiul de Rupea. Lichiul este făcut dintr-un aluat în care se pune griș cu lapte și smântână cu ou. Lichiul este cel mai cunoscut desert din inima Transilvaniei.

Organizatorii vor monta trei cuptoare pe lemne, unde se va prepara lichiu, ce va fi oferit gratuit turiștilor și participanților la eveniment. Cuptoarele vor fi montate două la intrarea în cetate și unul în mijlocul cetății.

În Cetatea Rupea, pe aleea principală, se vor monta manechine îmbrăcate în portul popular specific zonei Rupea.

În același timp, junii Cetății Rupea vor fi și ei îmbrăcați în costume populare, pentru a le oferi turiștilor cetății un motiv de a se fotografia și a promova, în mediul online, costumele, portul, cetatea și obiceiurile zonei.

Alte articole:   Imagini spectaculoase de la deszăpezirea Transfăgărășanului

Oricine este curios să descopere “tezaurul” din cămara țărănească poate participa la festivalul gastronomic organizat în Cetatea Rupea sâmbătă, 28 august.

Bucătăresele vor găti în fața turiștilor curioși să afle secretele gustului autentic. În cadrul evenimentului cultural se vor amenaja patru ateliere de meșteșugari, în cadrul cărora participații și turiștii cetății Rupea vor putea învăța arta meșteșugarilor.

Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Poate le spune cineva si celor de la Primaria Rupea, ce inseamna un festival. Sau poate ne spun ei pe ce au cheltuit cei 15.000 lei, primiti de la Consiliul Judetean Brasov, pe langa cei alocati din bugetul local.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.