blog-logo

Adrian Streinu-Cercel: Urmează alte două valuri după valul 4, vin alte mutaţii ale virusului

Adrian Streinu-Cercel: Urmează alte două valuri după valul 4, vin alte mutaţii ale virusului

Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de Sănătate Publică din Senat, a susținut, duminică seară, la Antena3, că pandemia de coronavirus nu se încheie cu valul 4, ci urmează alte două valuri de acum încolo.

Medicul spune că valul 4 evoluează destul de repede, iar omenirea se va mai confrunta cu cel puţin alte două valuri, însă cu alte variante ale coronavirusului.

„Nu este problema dacă vine sau nu al patrulea val, pentru că al patrulea val este în momentul de față în fața noastră. Faptul că la Terapie Intensivă au început să se adune pacienții, denotă clar acest lucru. Practic, pacienții care sunt în Terapie Intensivă reprezintă acel procent de 5% de cazuri severe și dacă facem calculul înapoi, o să vedeți câte cazuri sunt în realitate, în spatele acestui procent de 5%, deci a numărului de pacienți care sunt în Terapia Intensivă. Terapiile Intensive încep să fie aglomerate și din păcate, noi funcționăm exact cu același personal pe care l-am avut și în urmă cu 8 luni, și în urmă cu 1 an, și în urmă cu 1 an și 8 luni. Practic, aici trebuia să facem o mică dezvoltare, în sensul să dăm posibilitatea unor specialități colaterale, să își facă o dezvoltare pe Terapie Intensivă, în așa fel încât să putem face față următoarelor valuri, pentru că noi vorbim acum de valul 4, dar trebuie să fim cât se poate de conștienți că pandemia nu se termină cu valul 4 și urmează încă cel puțin încă două valuri de aici încolo, categoric, cu alte variante. Atâta timp cât lumea nu înţelege să se vaccineze în aşa fel încât să pună stop propagării acestui virus, virusul pe măsură ce trece de la o persoană la alta, el va căpăta noi valenţe şi va face noi mutaţii, iar alte noi mutaţii vor face apanajul altor valuri. Deci totul depinde de noi”, a spus Adrian Streinu-Cercel, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din Bucureşti.

În opinia lui, masca este singura care ne protejează, bineînţeles, în afară de vaccin.

Alte articole:   „Din inimă de român”, recital dedicat Unirii Principatelor Române, mâine, la „Casa Mureșenilor”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate