blog-logo

A fost semnat contractul pentru proiectarea a 48 de kilometri de autostradă între Sibiu și Brașov

A fost semnat contractul pentru proiectarea a 48 de kilometri de autostradă între Sibiu și Brașov

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost semnat un nou contract dintre Compania de drumuri și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu pentru 48 de km între Sibiu și Brașov.

„În această dimineață am luat parte la semnarea contractului dintre Compania de drumuri și proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu. Acest segment al autostrăzii A3 Transilvania, lung de 48 de km, a fost scos la licitație în această primăvară, după un deceniu în care a zăcut uitat. Este primul contract semnat pe noul caiet de sarcini care are prevederi mult mai echilibrate”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Alte articole:   Bradul de Crăciun din Piața Sfatului, printre cei mai frumoși din Europa

Traseul începe cu un nod rutier care face legătura la Codlea cu autostrada Ploiești-Brașov și se încheie în apropiere de Făgăraș, printr-un nod de mare viteză care face conexiunea cu autostrada Sibiu-Făgăraș. ÎCan zona municipiului Brașov, proiectantul va asigura legătura cu autostrada Brașov-Bacău.

Printre cele mai importante activități din cadrul contractului se numără realizarea unor studii și analize de trafic, geotehnice, arheologice, topografice, hidrologice, hidraulice, de identificare a proprietarilor și a constrângerilor de pe traseu sau a utilităților intersectate. Vor fi obținute toate avizele, acordurile și autorizațiile necesare.

La fel ca A7 – Autostrada Moldovei, Făgăraș-Brașov va beneficia de o proiectare completă și complexă, la cheie. Asta înseamnă că la finalizarea acestui contract se va licita direct execuția lucrărilor (adică utilaje în teren din prima zi).

Alte articole:   Raed Arafat: Valul 5 va fi „amestecat”. Noi restricții sunt luate în discuție de Guvern

Sursă: Turnul Sfatului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov