blog-logo

publicitate

Rafila: Școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați

Rafila: Școlile cele mai sigure vor fi școlile în care părinții copiilor vor fi vaccinați

Profesorul Alexandru Rafila consideră că unităţile de învăţământ în care copiii se vor afla în siguranţă vor fi cele în care părinţii copiilor sunt vaccinaţi anti-COVID.

Reprezentantul României la OMS, consideră că dacă părinții elevilor vor fi vaccinați s-ar atinge două obiective: unul de desfășurare în siguranță a cursurilor din școli și altul de creștere a imunității colective în România.

“Dacă marea majoritate a părinţilor şi adulţilor cu care trăieşte împreună copilul sunt vaccinaţi, riscul de transmitere în şcoală, posibilitatea de transmitere în şcoală va fi foarte, foarte mică şi cred că ar trebui să explicăm acest lucru oamenilor: vreţi să aveţi o siguranţă în ceea ce priveşte copilul vostru la şcoală, încercaţi voi să vă vaccinaţi ca să-l protejaţi”, a explicat profesorul.

Acesta consideră că vaccinarea părinților reprezintă protecția maximă şi responsabilitatea pe care o poate oferi părintele copilului său atunci când merge la şcoală. Totodată, Rafila a precizat că nu este în regulă să se facă discriminări între copiii vaccinați și cei nevaccinați.

„Eu sper să nu se întâmple lucrul ăsta, că nu e în regulă această separare, discriminare a copiilor între vaccinaţi şi nevaccinaţi, mai ales că până la vârsta de 12 ani, în mod evident, ei nu se pot vaccina chiar dacă părinţii lor ar dori acest lucru. Însă cred că mesajul pe care ar trebui să-l transmitem este următorul: şcolile cele mai sigure vor fi şcolile în care părinţii copiilor vor fi vaccinaţi. Asta este, de fapt, protecţia maximă şi responsabilitatea pe care să poată să o ofere părintele copilului lui când merge la şcoală. Pentru că dacă marea majoritate a părinţilor şi adulţilor cu care trăieşte împreună copilul sunt vaccinaţi, riscul de transmitere în şcoală, posibilitatea de transmitere în şcoală va fi foarte, foarte mică şi cred că ar trebui să explicăm acest lucru oamenilor: vreţi să aveţi o siguranţă în ceea ce priveşte copilul vostru la şcoală, încercaţi voi să vă vaccinaţi ca să-l protejaţi”, a afirmat Alexandru Rafila, vineri seară, la Digi 24.

Prezent în aceeaşi emisiune, medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a subliniat că „în niciun caz” nu se vor face discriminări la şcoală între copiii vaccinaţi şi cei nevaccinaţi, relatează news.ro.

Alte articole:   Încep reînscrierile la grădiniță pentru anul școlar 2022 – 2023 

Rafila: În ultima săptămână din septembrie cred că vor fi 4.000 de cazuri zilnic

Rafila a mai spus la Digi24, că consideră drept „optimiste” estimările autorităţilor conform cărora România va înregistra, în luna septembrie a acestui an, 1.600 de noi cazuri de COVID-19 zilnic.

Profesorul susţine că, după cum arată calculele privind rata de infectare din ultimele şase săptămâni, numărul îmbolnăvirilor poate ajunge, la finele lunii viitoare, la 4.000 de cazuri zilnic.

„Eu cred că este o estimare optimistă aceasta (un vârf de 1.600 de îmbolnăviri pe zi – n.r.). am făcut şi eu nişte socoteli aşa, mai rudimentare, probabil, dar m-am uitat ce s-a întâmplat în ultimele şase săptămâni. (…) E mai corectă abordarea săptămânală. Am făcut şi eu un mic calcul şi, de la 288 de cazuri în săptămâna 5-12 iulie, am ajuns săptămâna trecută la 2.500 de cazuri. Deci, e o creştere aproape de zece ori în decurs de şase săptămâni. Ce am observat este că această creştere săptămânală este între 1,43 şi 1,63, deci o medie cam de 1,5 şi asta o să ne arate că la sfârşitul lunii septembrie, în ultima săptămână din luna septembrie, 21-27, eu cred că vor fi în jur de 4.000 de cazuri. Însă cu o condiţie pot să estimez această cifră: (…) dacă nu se întâmplă cumva vreo minune în ceea ce priveşte modul de testare pentru că noi am mai trecut în luna noiembrie a anului trecut, ştiţi, când în mod inexplicabil numărul de cazuri a fost redus datorită lipsei testării. Adică, dacă o să fim serioşi de data aceasta şi o să testăm aşa cum trebuie – pentru că, pe măsură ce creşte numărul de cazuri, ideea este să opreşti transmiterea”, a afirmat Alexandru Rafila.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirma, săptămâna aceasta, că prognozele autorităţilor sunt că în luna septembrie România va înregistra 1.500 de noi cazuri de COVID-10 zilnic, la jumătatea lunii.

Alte articole:   Pastilele de iodură de potasiu nu vor mai fi distribuite oamenilor decât în caz de incident nuclear. De ce s-a luat această decizie?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.