blog-logo

Pompierii români pleacă într-o nouă misiune în Grecia

Pompierii români pleacă într-o nouă misiune în Grecia

Peste 140 de pompieri români, din IGSU și 15 unități subordinate acestuia, vor pleca, astăzi, în Grecia pentru a acționa în sprijinul salvatorilor eleni.

Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu pe Facebook, joi seara, cât și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

“Grecia are nevoie din nou de ajutor! L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noștri va începe mâine! Mult succes, vă așteptăm cu bine acasă!”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

De această salvatorii vor acționa 10 zile în provincia Atica de lângă Atena cu 28 de autospeciale.

“Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii. Astfel acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU și 15 unități subordonate acestuia cu 28 de autospeciale: opt autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, șapte autospeciale de primă intervenție și comandă, două microbuze, un autocar și alte mijloace de sprijin logistic incluzând o dronă”, se arată într-un comunicat al IGSU.

Amintim că în urmă cu câteva zile a avut loc o ceremonie specială, pentru cei 108 pompieri români, între care zece de la ISU Brașov, care i-au ajutat pe greci la stingerea incendiilor.

Alte articole:   Isărescu, mesaj pentru românii cu rate: Perioada dobânzilor mici a trecut, nu mai revine 

Foto: Facebook/ IGSU

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.