blog-logo

Polițiștii au dat, astăzi, 98 de amenzi în valoare de peste 45.000 de lei

Polițiștii au dat, astăzi, 98 de amenzi în valoare de peste 45.000 de lei

La data de 20 august 2021, în intervalul orar 08.00 – 12.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Rutier, Biroul Rutier, Poliția Municipiului Făgăraș și Secția 3 Poliție Rurală Voila, au organizat și desfășurat o acțiune, ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului Brașov.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

Depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive;

Impunerea respectării regimului legal de viteză și sancționarea nerespectării regimului legal de viteză;

Verificarea respectării normelor legale privind regimul rutier de către toți participanții la trafic;

Respectarea cadrului normativ şi luarea măsurilor legale pentru prevenirea răspândirii virusului SARS – Cov2.

Pentru abaterile constatate, polițiștii brașoveni au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre acestea 52 de sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pentru nerespectarea prevederilor privind portul centurii de siguranță și 26 de sancțiuni contravenționale pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 45.000 lei.

De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, 6 permise de conducere, dintre acestea 4 fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 1 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.

Totodată, polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare.

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Siguranța tuturor cetățenilor reprezintă o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Brașov!

Fiți responsabili în trafic și adoptați întotdeauna o conduită preventivă!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate