blog-logo

8 mituri legate de machiaj pe care nu ar trebui să le mai credeți

8 mituri legate de machiaj pe care nu ar trebui să le mai credeți

Este timpul să renunțați la sfaturile proaste de frumusețe care vă împiedică să vă atingeți potențialul maxim. Pe rețelele de socializare, persoanele care influențează industria de frumusețe ne spun în permanență ce ar trebui sau nu să facem cu machiajul nostru – și uneori sunt sfaturi de-a dreptul îngrozitoare. 

Unele dintre aceste mituri legate de frumusețe aparent inocente ar putea să vă saboteze machiajul, să vă facă să arătați mai în vârstă sau chiar să vă încurajeze să încercați unele practici nesigure. Este foarte ușor să credeți aceste mituri, însă este esențial să separați realitatea de ficțiune, dacă vă doriți un machiaj cu adevărat impecabil.

Aveți întotdeauna nevoie de primer

Este primerul cu adevărat esențial? Unul dintre cele mai mari mituri este că primerul este absolut necesar pentru machiajul de lungă durată. Dar acest pas suplimentar vă poate înfunda porii și poate face pielea grasă să arate mai uleioasă. 

Adevărata cheie pentru un machiaj excelent este o paletă curată. Aveți grijă să urmați rutina corectă de îngrijire a pielii, înainte de aplicarea machiajului. Nu uitați să aplicați pudră la final, care vă va oferi un efect de lungă durată. Amintiți-vă întotdeauna: mai puțin este mai bine. Încercați o pudră nuanțată, care se aplică ușor și nu lasă un finisaj prea cenușiu.

Alte articole:   Rata şomajului în județul Brașov s-a stabilizat la un nivel scăzut

Nu aveți nevoie de protecție solară dacă produsul de machiaj are SPF

Aici nu există îndoială: trebuie să aplicați protecție solară în fiecare zi, chiar dacă fondul de ten are SPF. Dacă doriți o protecție adevărată împotriva razelor UV dăunătoare ale soarelui, acesta este un pas pe care nu îl puteți omite în rutina dvs. de frumusețe. Fundația pentru Cancerul de Piele susține acest lucru, explicând că majoritatea formulărilor cosmetice nu au suficientă protecție solară în ele pentru a vă proteja complet pielea. Nu vă faceți griji – acel strat suplimentar de SPF nu trebuie să pară prea greu. Pentru o senzație ușoară, încercați produse de protecție solară special concepute pentru fața dvs. pe care veți fi fericită să le purtați în fiecare zi.

Aveți nevoie de fond de ten pentru un machiaj complet

Dacă aveți grijă de pielea dvs., probabil că nu aveți nevoie neapărat de fond de ten pentru a obține un finisaj impecabil. În schimb, încercați o cremă hidratantă nuanțată, o cremă de față hrănitoare sau un fond de ten foarte pur și translucid (doar câteva picături) pentru a vă lăsa pielea naturală să strălucească. Pentru o atingere specială suplimentară, aplicați un iluminator strălucitor pe colțurile exterioare ale ochiului pentru a lumina întreaga față.

Alte articole:   Valeriu Gheorghiţă: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de cazuri COVID-19 pe zi. Ne așteptăm și la vârfuri de 20.000 de cazuri

Machiajul nu expiră

Este timpul să vă curățați geanta de machiaj! Există o perioadă de valabilitate recomandată pentru produse cosmetice și există ingrediente în machiaj care vor începe să se descompună în timp. Machiajul expirat poate acumula, de asemenea, bacterii, care pot avea un efect negativ asupra pielii dvs. 

Este posibil ca multe produse cosmetice să nu menționeze o dată de expirare, așa că fiți întotdeauna vigilente și nu uitați să vă reîmprospătați geanta de machiaj după 12 luni. Urmăriți cu ușurință datele de expirare ale produselor dvs. etichetându-le. Astfel veți ști exact când ați deschis fiecare produs – și când este timpul să le aruncați.

Produsele scumpe funcționează mai bine

Nu este nevoie să cheltuiți mult pentru a arăta bine – există produse bune și rele în toate gamele de prețuri. De fapt, multe dintre ingredientele active din produsele anti-îmbătrânire pentru îngrijirea pielii sunt aceleași, indiferent de unde le cumpărați sau cât costă. Deși, cu siguranță, produsele scumpe vor funcționa pentru dvs., așa vor funcționa și unele dintre opțiunile mult mai ieftine. 

Nu toată lumea poate purta ruj roșu

Vă plac buzele roșii clasice, dar credeți că nu vi se potrivește acest look? Fals! Există practic o nuanță și o textură de roșu pentru a se potrivi fiecărui ton de piele. Roșul accentuează buzele mai pline, iar un roșu mai strălucitor poate face ca buzele mai subțiri să pară mai pline. 

Alte articole:   Baloo de România: Imagini amuzante cu un urs, surprinse în Parcul Național Piatra Craiului

Există o serie de trucuri despre cum să alegeți nuanța potrivită de roșu, dar acest sfat profesional simplifică totul: dacă arătați mai bine în bijuteriile din argint, veți arăta cel mai bine în rujul roșu cu tonuri albastre. Dacă preferați bijuteriile din aur, alegeți nuanțe mai portocalii. 

Corectorul ar trebui să fie întotdeauna mai deschis decât fondul de ten

Deși un corector bun ar trebui să acopere cearcănele întunecate, capilarele sparte, [și multe altele], dacă este mai deschis decât nuanța pielii dvs., va atrage atenția sau va sublinia orice vreți să ascundeți. Din acest motiv, ar trebui să încercați să vă „amestecați” corectorul cu tonul pielii, făcându-l nedetectabil.

Trebuie să alegeți fie un machiaj intens de ochi, fie unul de buze

Deși poate să nu fie alegerea potrivită pentru toată lumea, combinația potrivită a unui machiaj îndrăzneț al buzelor cu un machiaj mai puternic al ochilor poate părea foarte sofisticată. Dar este nevoie de multă încredere pentru a ieși corect. 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov