blog-logo

Andrei Baciu: Dacă vrem să fim protejaţi în septembrie trebuie să ne vaccinăm acum. Cazurile de COVID-19 cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri

Andrei Baciu: Dacă vrem să fim protejaţi în septembrie trebuie să ne vaccinăm acum. Cazurile de COVID-19 cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu a declarat, la Digi 24, că numărul de infecții cu SARS-CoV2 cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri, iar „prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”. El a precizat că “dacă vrem să fim protejaţi în septembrie trebuie să ne vaccinăm acum”.

Andrei Baciu afirmă că se constată o creştere continuă a numărului de infecţii cu SARS-CoV-2, el arătând că România înregistrează pentru a doua zi peste 500 de noi cazuri de îmbolnăvire.

„Cresc cazurile şi cresc mai repede decât au crescut în celelalte valuri. Acum situaţiile sunt diferite, primul val faţă de ceea ce se întâmplă acum, însă pe proiecţiile şi pe schemele pe care le aveam desenate şi analizate de către experţi suntem pe ceea ce au prognozat a fi scenariul 4, scenariul care descrie o tulpină, un virus cu astfel de rată de contagiozitate specifică acestei tulpini Delta care este mult mai contagioasă decât tulpina iniţială. Vedem deja, de la o săptămână la alta, schimbăm cifra din faţa mediei de cazuri noi din fiecare zi. (…) Suntem deja în a doua zi cu peste 500 de cazuri. Din nefericire, acesta este trendul şi aceasta este prognoza epidemiologică pentru perioada următoare. Ne aşteptăm undeva la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie la 1.000 de cazuri şi prognoza de 1.500 de cazuri pentru mijlocul lunii septembrie se menţine în acest moment”, a declarat Andrei Baciu, miercuri seară, la Digi 24.

Oficialul din Ministerul Sănătăţii a reafirmat că „mare parte dintre cei care ajung să fie infectaţi” şi care ajung în spital cu infecţia cu SARS-CoV-2 nu au fost vaccinaţi.

Alte articole:   11 pacienți confirmați cu COVID-19, au decedat, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov

El a atras atenţia asupra faptului că cei nevaccinaţi nu trebuie să amâne inocularea serului.

„Dacă vrem să fim protejaţi în septembrie trebuie să ne vaccinăm acum”, a spus el.

Andrei Baciu a menţionat că se înregistrează o uşoară creştere a interesului pentru vaccinare, fapt constatat de către operatorii din call center care primesc mai multe apeluri din partea celor care doresc să primească date despre vaccin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.