blog-logo

EXCLUSIV Cesiunea Corona – FC Brașov va fi judecată la Lausanne! FC Brașov riscă excluderea din Liga a 2-a! Hulubei: „Nu ne dorim asta, vrem doar să se facă dreptate!”

EXCLUSIV Cesiunea Corona – FC Brașov va fi judecată la Lausanne! FC Brașov riscă excluderea din Liga a 2-a! Hulubei: „Nu ne dorim asta, vrem doar să se facă dreptate!”

Asociația Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din România (AFAN) a dat în judecată Federaţia Română de Fotbal la Tribunalul Sportiv de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne şi contestă modalitatea în care s-a procedat atunci când s-a realizat cesiunea de la echipa de fotbal Corona Brașov, la noul FC Brașov, din liga a doua. Dacă decizia TAS va fi favorabilă AFAN, FC Brașov riscă inclusiv excluderea din campionat.

Am atacat decizia Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Contenstăm felul în care s-a făcut această cesiune. Trebuiau preluate absolut toate activele și pasivele de la fosta echipă. 12 jucători și 4 antrenori nu au fost incluși în noul proiect, nu au fost preluați de noua societate, deși mai au contracte pe un an sau chiar doi în unele cazuri. Au fost 18 jucători în această situație, dar pentru unii s-au găsit soluții între timp, iar pentru alții nu. Ce dreptate mai este asta? S-a făcut o alba-neagra ca să zicem mai pe românește. S-au șters datoriile peste noapte și s-a renunțat așa pur și simplu la contractele unor jucători. Nu este deloc în regulă cum s-a făcut această cesiune, avantajoasă pentru unii și în mare dezavantaj pentru alții. Avem termen 7 zile până la depunerea întregului dosar. Este foarte mult de muncă pentru că trebuie, printre altele să traducem în engleză 160 de pagini. În mod normal, nu văd cum nu am avea câștig de cauză. FC Brașov riscă inclusiv excluderea din campionat, însă noi nu vrem sub nicio formă acest lucru. Ne dorim doar să se facă dreptate pentru absolut tot lotul și staff-ul care a activat la Corona Brașov sezonul trecut. Să nu existe diferențe! Dacă nu făceam nimic, exista un prececedent periculos, iar exemplul acesta negativ de cesionare probabil era preluat și de alte cluburi„, ne-a declarat Emilian Hulubei, președintele AFAN.

Alte articole:   ANPC: Numărul sesizărilor primite de la consumatorii de servicii poştale şi de curierat a scăzut în 2022

TAS va da o decizie finală în acest caz pe 15 septembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.