blog-logo

VIDEO Eroii brașoveni care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, înaintaţi în grad

VIDEO Eroii brașoveni care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, înaintaţi în grad

Pompierii români care au intervenit pentru stingerea incendiilor din Grecia au revenit ieri, în țară, unde au fost primiţi cu o ceremonie specială și au fost înaintați în grad.

Cei 108 salvatori români, între care o echipă de zece pompieri de la ISU Brașov, au fost primiți într-un cadru festiv pe Platoul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani, județul Ilfov.

Pompierii români care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia au fost decorați și înaintaţi în grad, luni, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi a şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Ei au fost recompensaţi şi cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Alte articole:   Cardurile sociale pot fi folosite şi în Lidl, din 10 august

La eveniment au fost prezenți premierul Florin Cîțu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și secretarul de stat Raed Arafat.

“Ne-ați făcut mândri prin tot ceea ce ați realizat în timpul misiunii de 10 zile din Grecia. Sunteți adevărați eroi, așa cum inspirat scria un jurnalist elen. V-ați organizat exemplar și ați uimit o lume întreagă devenind astfel un brand de țară pentru România! Prin participarea la această misiune internațională, prin efortul fiecăruia dintre voi ați confirmat valoarea pompierilor români și s-a văzut încă o dată că țara noastră are capacitatea să participe la astfel de misiuni dificile, că este un partener de încredere și un furnizor serios si performant de protecție civilă la nivel european.

Vă suntem recunoscători pentru solidaritatea, devotamentul și profesionalismul de care ați dat dovadă în această misiune, la care ați participat în premieră din punct de vedere al specificului intervențiilor, fiind vorba despre stingerea incendiilor de pădure. În semn de prețuire și de respect pentru curajul și modul exemplar de îndeplinire a acestei misiuni, am dispus avansarea în grad la excepțional a tuturor pompierilor care au participat la misiunea desfășurată în Grecia.

A fost un test dur al capacității de reacție și de organizare în condiții de pericol extrem, pe care pompierii români l-au trecut în mod admirabil. Felicitări și mult succes în misiunile viitoare!”, a transmis ministrul Lucian Bode.

După ce timp de opt zile au luptat cu incendiile uriașe de vegetație din Grecia, cei 108 salvatori au revenit luni în România, cu două zile mai devreme decât era plănuit, pentru că flăcările au fost aduse sub control.

Alte articole:   INS: Spor natural negativ, în iunie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.