blog-logo

Focar de pestă porcină africană, în Ticușu Vechi

Focar de pestă porcină africană, în Ticușu Vechi

Un focar nou de pestă porcină africană a fost descoperit în localitatea Ticușu Vechi, din județul Brașov.

Cazul a fost descoperit săptămâna trecută, dar s-au luat toate măsurile de stingere a focarului, inclusiv prin eutanasierea a 20 de porci infectați, a declarat pentru radiomures.ro, Dorin Enache, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brașov.

Potrivit acestuia, în păduri sunt mai multe cazurile de infectare cu pestă porcină africană la porcii mistreți.

„În gospodăriile populației am un singur focar activ, depistat săptămâna trecută în localitatea Ticușu Vechi. Au fost 20 de capete de porci într-o exploatație izolată, dar au fost eutanasiați, s-au incinerat, s-a dezinfectat, s-au luat toate măsurile care trebuiau luate. În zona silvică sunt mai multe cazuri, dar care se vor stinge după doi ani”, a declarat Dorin Enache, directorul DSVSA Braşov.

La nivel național, sunt active, în acest moment, peste 400 de focare de pestă porcină africană, 97 de focare fiind înregistrate în ultima săptămână.

Alte articole:   Cîmpeanu: Evaluarea Națională și Bacalaureatul, “perfect adaptate” perioadei în care şcoala a fost afectată de pandemie 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.