blog-logo

VIDEO Pompierii brașoveni trimiși în Grecia se întorc acasă

VIDEO Pompierii brașoveni trimiși în Grecia se întorc acasă

Echipa de la ISU Brașov, formată din zece pompieri, care a plecat în Grecia la începutul săptămânii trecute, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație, de pe Insula Evia, una dintre cele mai afectate zone, se întorc acasă.

Misiunea de pe Insula Evia a celor 108 pompieri români, care au acționat în sprijinul salvatorilor eleni, cu 23 de autospeciale, s-a încheiat cu succes.

După mai bine de o săptămână de la mobilizarea echipajelor, incendiile au fost în sfârșit lichidate, iar pompieri români se pot întoarce acum acasă.

Șeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Aafat, a anunțat într-un mesaj postat pe Facebook, în noaptea de duminică spre luni, că în această dimineață pompierii români vor ajunge în țară.

“Acum câteva minute, colegii noștri pompieri au trecut granița elena și au intrat în Bulgaria. Mâine dimineață (n.r.-luni) urmează să intre în țară. Începând cu ziua de azi, echipele de intervenție din alte țări, venite în sprijinul pompierilor eleni prin Mecanismul de Protecție Civilă Europeană, au fost demobilizate, situația fiind sub control. Mulțumim populației, autorităților și pompierilor eleni pentru modul în care au primit colegii noștri și pentru sprijinul acordat pe durata misiunii acestora pe teritoriul Greciei. Totodată, mulțumiri și colegilor din cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă pentru sprijinul și colaborarea. Împreună cu pompierii noștri au trecut granița și cei 25 de pompieri din Republica Moldova cu utilajele lor”, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat, în noaptea de duminică spre luni.

Totodată, Raed Arafat a anunţat că pompierii români care au participat la stingerea incendiilor din Grecia vor fi recompensaţi.

Alte articole:   FOTO. Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac prinde contur. Patru igluuri, construite

Intervenția pompierilor români a fost lăudată de presa elenă.

Video: facebook.com/DrRaedArafat/

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate