blog-logo

Sorin Cîmpeanu: Decizia este 13 septembrie, şcoală cu prezenţă fizică. Este inacceptabilă continuarea pierderii prin sistemul de învăţământ online

Sorin Cîmpeanu: Decizia este 13 septembrie, şcoală cu prezenţă fizică. Este inacceptabilă continuarea pierderii prin sistemul de învăţământ online

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la B1 TV, despre începerea noului an școlar și despre cum se vor desfăşura cursurile.

Ministrul Cîmpeanu a declarat că este inacceptabilă continuarea pierderii prin sistemul de învăţământ online şi că în acest moment varianta luată în calcul este începerea şcolii din 13 septembrie, în format fizic.

“Suntem în contact permanent şi cu Ministerul Sănătăţii, şi cu INSP, şi cu Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. Când spun permanent, este într-adevăr permanent. Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure şcolile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii prin acest sistem de învăţământ online. Decizia la acest moment este 13 septembrie, şcoală cu prezenţă fizică pentru toţi elevii”, a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu, conform b1tv.ro, citat de news.ro.

El a precizat că este nevoie de respectarea regulilor de protecţie sanitară.

”Masca de protecţie – această nouă tulpină nu îi mai ocoleşte pe cei tineri – mai apoi regulile de igienă respectate, aerisirea spaţiilor de învăţământ, distanţarea adecvată. Trebuie să ne asigurăm că facem tot ce se poate face pentru vaccinare. Avem aproape 30.000 de copiii cu vârsta între 12-15 ani (procent de 4%) vaccinaţi şi aproape 145.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani. Avem profesori vaccinaţi în proporţie de peste 60%, mai mult decât dublu faţă de media naţională”, a subliniat ministrul.

Ministrul Educaţiei a anunţat că încă nu s-a stabilit cum se vor desfăşura cursurile dacă apar un caz sau mai multe într-o clasă, dar a explicat că în cazul apariţiilor cazurilor de COVID-19 se vor lua noi măsuri, una dintre cele analizate ar fi să poată continua acei elevi care sunt vaccinați.

Alte articole:   Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru 4 drumuri finanțabile prin Programul Anghel Saligny

Varianta online este de nedorit, varianta hibrid este de nedorit. Trebuie să găsim cele mai bune soluții într-un context dat. Aceste soluții ar putea fi continuarea procesului didactic cu prezență fizică și se vorbește din ce în ce mai mult de ipoteza Blanquer, ministrul Educației din Franța, se vorbește despre această ipoteză, este în discuție, prin care în cazul apariției unor situații de infectare cu COVID-19, să poată continua acei elevi care sunt vaccinați. Asta ar conduce tot la învățământul hibrid, dar este nevoie de o soluție. Mai avem încă două săptămâni pentru a clarifica toate ipotezele și în funcție de evoluție reală din perspectivă epidemiologică. Am stabilit cu Ministrul Sănătății că la începutul lunii septembrie vom semna și vom face public ordinul comun de ministru prin care toți cei 3 milioane de elevi vor ști la ce se vor aștepta începând cu 13 septembrie. În privința testării discuții sunt doar pentru cei care prezintă simptome. Teste sunt suficiente cu siguranță”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit economica.net.

Alte articole:   Primăria a anunțat că închide circulația rutieră pe strada Cerbului!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.