blog-logo

Radarele fixe vor redeveni active. Ministerul Transporturilor, MAI şi CNAIR pregătesc un proiect în acest sens

Radarele fixe vor redeveni active. Ministerul Transporturilor, MAI şi CNAIR pregătesc un proiect în acest sens

Ministerul Transporturilor intenționează să reactiveze radarele fixe. Motivul pentru care autorităţile vor să folosească radarele fixe ale CNAIR îl reprezintă numărul mare de accidente mortale, cauza cea mai des întâlnită a acestora fiind viteza neadaptată la drum.

Compania Naţionala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a cerut înființarea unui grup de lucru comun, la MAI, pentru a pune în aplicare proiectul care prevede reactivarea radarelor fixe, și care în prezent stă blocat în lacune legislative, relatează Antena3.ro.

Pentru a-i domoli pe vitezomani, Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere a solicitat înființarea unui grup de lucru comun, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Ministerul Afacerilor Interne pentru reactivarea radarelor fixe .

Alte articole:   Carambol pe podul de la Dârste, de dimineață

Numărul accidentelor rutiere soldate cu decese a crescut de la 812 în 2020, la 932 în 2021, arată datele Poliţiei Rutiere. Cauza cea mai des întâlnită a fost viteza neadaptată la drum.

Pe drumurile din România există sute de astfel de aparate însă, repuse în funcțiune ar putea fi doar 20 dintre acestea: cele de pe autostrăzile construite după 2010, care aparțin de Compania Națională de Drumuri și care nu mai funcționează de 10 ani pentru că, nu sunt omologate dar şi pentru că din legislaţie lipseşte termenul „viteza medie”. Acestea sunt folosite, acum, doar pentru supraveghere.

MAI şi CNAIR nu au anunţat un termen de finalizare până la care radarele fixe vor redeveni active, mai informează Antena3.ro

Alte articole:   Baschet feminin: S-au stabilit echipele calificate în turneul Final 8 al Cupei României

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.