blog-logo

Peste 24.500 de persoane din județul Brașov vor primi produse de igienă

Peste 24.500 de persoane din județul Brașov vor primi produse de igienă

Instituția Prefectului – Județul Brașov distribuie, începând de astăzi, către unitățile administrativ-teritoriale ultima tranșă a pachetelor cu produse de igienă din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), acestea urmând a fi împărțite ulterior celor 24.503 beneficiari din județ.

Fiecare pachet cu produse de igienă conține:

– Periuțe de dinți (5 buc.)

– Pastă de dinți (300 ml.)

– Săpun lichid (500 ml.)

– Șampon copii (800 ml.)

– Șampon adulți (500 ml.)

– Detergent de rufe (2.700 gr.)

 Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, de aceste pachete, distribuite prin programul derulat de Guvernul României, beneficiază următoarele categorii de persoane:

– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, cu modificările și completările ulterioare;

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

– persoanele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

POAD este un program aprobat de Comisia Europeană și derulat de Guvernul României cu scopul de a contribui la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme. Ajutorul european prin POAD este completat de schemele naționale care se adresează persoanelor aflate în sărăcie extremă.

În județul Brașov, cei mai mulți beneficiari sunt în unitățile administrativ-teritoriale Săcele (2.074), Tărlungeni (1.713), Budila (1.406), Racoș (1.158), Făgăraș (1.052), iar cei mai puțini în Fundata (10), Ghimbav (25), Drăguș (38), Moieciu (42), Bran (47), Sâmbăta de Sus (47). 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate