blog-logo

Este oficial! Corona Wolves Brașov a fost exclusă din Liga Erste!

Este oficial! Corona Wolves Brașov a fost exclusă din Liga Erste!

Biroul Federal al Federației Maghiare de Hochei pe Gheață a decis în mod arbitrar excluderea echipei de hochei pe gheață Corona Wolves Brașov din Liga Erste.

Asta în ciuda votului echipelor, care săptămâna trecută au decis ca „lupii” (finaliștii competiției sezonul trecut și campionii „en-titre” ai României) să continue în ligă. Astfel, echipa noastră va participa în Campionatul Național al României, Cupa României și Cupa Continentală.

Campionatul Național al României va alinia la start un număr de 8 echipe: Corona, Sport Club Miercurea Ciuc, CS Galați, HC Gheorgheni, CSA Steaua București, ACS Sapienția U23, Sportul Studențesc și ASCH Fenestela ’68.

Conform deciziei Adunării Generale a Federației Române de Hochei pe Gheață (decizie luată în unanimitate) – cele trei echipe românești ar fi trebuit să participe „în bloc” în Liga Erste, astfel că și celelalte două echipe românești care se înscriseseră în ligă probabil vor fi nevoite să se concentreze pe Campionatul Național al României, care astfel va deveni mai atractiv.

În legătură cu această situație, Emilian Cernica, președintele secției de hochei de la Corona, a declarat: „Am rămas surprins de decizia Biroului Federal al federaţiei maghiare, unde credeam că avem cel puţin un prieten, vicepreşedintele Kovacs Zoltan. Săptămâna trecută, la votul echipelor, 5 au votat pentru Braşov. Acum, în Biroul federal, au fost 9 membri, plus 2 reprezentanţi ai echipelor. Doar Debrecen ne-a ţinut partea şi le mulţumesc. Ferencvaros s-a abţinut. Până la urmă, nu ştiu de ce s-a mai supus la vot. Ni s-a transmis că nu am depus documentaţia în termen. Noi am respectat termenul, am trimis documentaţia completă până la 1 august. Nu am putut trimite documente până la 7 iunie, pentru că trebuie să respectăm decizia Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă şi am aşteptat să primim acordul Biroului Federal. Este clar că nici celelalte echipe din România nu vor putea participa în Erste Liga. S-a votat în bloc, în unanimitate acest lucru în Biroul Federal. La Miercurea Ciuc e o problemă delicată. Nu ştiu dacă îşi va putea permite cineva, inclusiv ministrul Novak, pentru ca Sport Club sau Gheorgheni să poată juca.

Noi am plătit deja taxa de înscriere, sperăm că o vor returna. Probabil că s-au săturat cei de la Erste Liga să facă tot ce pot ca să ne scoată în sferturi sau în semifinale, au făcut-o de la începutul sezonului. Probabil se şi tem, pentru că, cel puţin noi şi Miercurea Ciuc, am fost mai mereu printre echipele de top din ligă. De acum, din punct de vedere al Braşovului nu mai contează. Dar, cât timp Erste Liga va avea o conducere numită politic, în frunte cu managerul Attila Somogyi şi secretarul Levente Sipos, va deveni o competiţie neserioasă şi neinteresantă pentru orice ţară din această zonă. Corona are contracte cu jucătorii, sunt inclusiv trei stranieri care au semnat şi care vor fi anunţaţi în perioada următoare. Neparticiparea în Erste Liga va aduce o economie la bugetul local.

Dacă e cineva interesat, toţi jucătorii Coronei au clauză de reziliere de 30.000 de euro. În zilele următoare, va fi anunţat programul Ligii Naţionale, noul sistem având un număr suficient de meciuri care să ajute jucătorii Naţionalei să se pregătească pentru Campionatul Mondial, unde vom încerca să facem o figură frumoasă. Apoi, Corona va avea în septembrie Cupa Continentală, la Braşov şi, mai mult ca sigur vom merge în turul următor, care se va juca la Amiens. În noiembrie, Naţionala de seniori va avea un Challenge Cup în Polonia, apoi, în decembrie e Campionatul Mondial U20 la Braşov. Sunt curios dacă cineva din partea ministerului îşi va asuma o subfinanţare a acestei competiţii. Tot în decembrie avem şi Cupa României la seniori, iar în februarie va fi un nou Challenge Cup pentru Naţională. Deci meciuri vor fi”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.