blog-logo

BUM – muzeul din catacombele Brașovului – funcționează ilegal pe „barba” lui Coliban?!

BUM – muzeul din catacombele Brașovului – funcționează ilegal pe „barba” lui Coliban?!

Consiliul Local Brașov este chemat la ședința din 19 august să voteze un proiect de hotărâre privind aprobarea „Protocolului de parteneriat cu Asociaţia Amural, pentru desfăşurarea evenimentului Braşov Underground Museum (BUM) în galeriile subterane (catacombe) situate în Braşov, str. După Ziduri”.

Interesant este cum funcționează BUM în catacombe și cum a reușit să pună stăpânire Asociația Amural pe ele, pentru că le exploatează financiar în interes propriu, dar nu există un acord al Consiliului Local în acest sens. (Programul muzeului este de marți până duminică, între orele12.00 – 20.00. Prețul unui bilet este de 20 de lei, iar pentru elevi, studenți și pensionari accesul este 10 lei.)

Alte articole:   Program prelungit la Centrul de vaccinare de la Policlinica Municipiului Săcele

Mai trebui spus faptul că, la Festivalul de După Ziduri al Asociației Amural, care s-a desfăşurat în perioada 27-30 august 2020, finanțat de la bugetul local, l-a avut în campania electorală pe Allen Coliban invitat de marcă la deschiderea evenimentului. Astfel, Coliban mai bifează ca „onorată” o datorie fața de susținătorii din campania electorală.

Problema a apărut la finele lunii iuline 2021, când Coliban a fost întrebat de consilierul local PSD Lucian Pătrașcu dacă există contract între municipalitate și Asociația Amural pentru exploatarea catacombelor.

Așa se face că, pentru a acoperi ilegalitatea prin care Amural funcționează acolo fără un acord, Coliban a introdus pe ordinea de zi a ședinței ordinare din august punctul nr. 30: „Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de parteneriat cu Asociaţia Amural, pentru desfășurarea evenimentului Brașov Underground Museum (BUM) în galeriile subterane (catacombe) situate în Brașov, str. După Ziduri”. Practic, aici se induce lumea în eroare, pentru că nu este vorba despre un eveniment, pentru ca muzeul are programul prezentat mai sus, cu tarifele aferente.

Alte articole:   Marius Dunca: „Arafat joacă alba-neagra cu restricțiile românilor!”

Având în vedere că vajnicii polițiști locali tot patrulează și fac controale la (aproape) toți agenții economici din centrul Brașovului, dacă au autorizație de funcționare, au omis intenționat să viziteze BUM, probabil din motive de claustrofobie… Că dacă cineva a emis vreo autorizație de la Primărie, fără acordul Consiliului Local, începe să pută treabă, administrativ și penal vorbind!

Ar fi fost interesant raportul de specialitate al Executivului lui Coliban, către consilierii locali, dar pe site-ul Primăriei, unde transparența este după cum dictează interesul, acest punct nu există, la această oră, ca documentație, pe ordinea de zi. Iar despre funcționarea BUM nu se poate spune că nu se știe, pentru că viceprimărița Flavia Boghiu, cea care se ocupă cu „culturismul” în Primărie, cum glumea cineva pe Facebook, a fost la deschiderea aceastuia.

Alte articole:   Cîmpeanu: Tezele pe semestrul I se vor da în primele două săptămâni din ianuarie 2022
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.