blog-logo

DJ 105 va fi reabilitat

DJ 105 va fi reabilitat

Drumul judeţean DJ 105 de la Voila până la limita cu judeţul Sibiu va fi reabilitat. Consiliul Judeţean Braşov a lansat o licitaţie cu o valoare de 748.510 de lei cu TVA.


Sectorul de drum care trece prin judeţul Brașov are o lungime de 18,843 km, iar în judeţul Sibiu se continuă până la Agnita. De asemenea, artera deserveşte şi baza militară de la Cincu, unde se antrenează frecvent trupe NATO, fiind astfel un drum de interes strategic.


În urma expertizelor realizate în teren, specialiştii Consiliului Judeţean Braşov au constatat mai multe probleme.
Printre altele, între localităţile Cincşor şi Cincu terenul este afectat de o alunecare de teren în lungime de 140 m pentru care este deja în curs de elaborare expertiza tehnică şi Studiul de fezabilitate.

De asemenea, tot în judeţul Braşov, s-a produs o altă alunecare de teren care necesită consolidare, intervenţie pentru care a fost realizat în anul 2018 un proiect tehnic, care va trebui actualizat, având în vedere că situaţia din teren s-a schimbat.


Nu în ultimul rând, pe acelaşi drum se construieşte şi podul de peste râul Olt de la Voila, investiţie aflată în curs de derulare.


În documentaţia aferentă licitaţiei se arată că „întreg traseul drumului necesită lucrări de reabilitare, starea lui fiind una medie. Degradarea sistemului rutier este influenţată şi de traficul intens de mare tonaj. Unele dintre utilajele şi autovehicule de mare tonaj au ca destinaţie unitatea militară din comuna Cincu. Din examinarea vizuală s-au constat existenţa unor degradări ale carosabilului precum şi defecte ale sistemului existent de colectare-evacuare ape pluviale”.

Ce lucrări sunt planificate pentru acest drum


Proiectul de modernizarea al acestui drum judeţean vizează consolidarea terenului (unde este cazul), refacerea suprafeţei carosabile, a sistemului de captare a apelor pluviale.

De asemenea, se vor amenaja staţii de autobuz şi, unde este posibil, piste pentru biciclişti. Nu în ultimul rând, vor fi amenajate parcări, se vor reface zonele de acces la proprietăţile private şi vor fi sistematizate intersecţiile cu drumurile laterale. Tot pe lista de lucrări este inclusă şi refacerea trecerii la nivel cu calea ferată Braşov – Sibiu (aproape de gara Voila).


Toate documentaţiile care fac obiectul acestui contract trebuie terminate în termen de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor.


Ofertele din partea firmelor interesate sunt aşteptate de Consiliul Judeţean Braşov până în 26 august.

Sursa: fagarasultau.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov