blog-logo

Care sunt contraindicaţiile la vaccinurile împotriva COVID-19. Lista publicată de CNCAV

Care sunt contraindicaţiile la vaccinurile împotriva COVID-19. Lista publicată de CNCAV

Comitetul de coordonare a vaccinării (CNCAV) a publicat, luni, date despre contraindicaţiile la vaccinurile împotriva COVID-19, utilizate în România.

Potrivit CNCAV, toate cele patru seruri, de la Pfizer BioNTech, Moderna, AstraZeneca Oxford și Johnson&Johnson, autorizate de EMA în țările UE, sunt contraindicate persoanelor cu hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii produsului.

”Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii produsului este contraindicaţia valabilă pentru toate cele 4 vaccinuri autorizate în Uniunea Europeană”, a transmis, luni, CNCAV, într-o postare pe Facebook.

Sursa citată explică, însă, că cei care urmează un tratament cu anticoagulante sau care au trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare se pot vaccina.

”Chiar dacă urmaţi tratament cu anticoagulante/aveţi trombocitopenie/orice tulburare de coagulare, vă puteţi vaccina. În mod similar oricărui vaccin, acesta va fi administrat cu prudenţă pentru a evita apariţia sângerărilor/echimozelor. Recomandăm să informaţi personalul din centrul de vaccinare”, a mai transmis CNCAV.

Totuși, specialiștii spun că vaccinarea trebuie amânată în cazul persoanelor care prezintă o afecțiune febrilă severă acută sau infecție acută.

”Vaccinarea trebuie amânată în cazul persoanelor care prezintă o afecţiune febrilă severă acută sau infecţie acută. Totuşi, prezenţa unei infecţii minore şi/sau creşterea uşoară a temperaturii, nu constituie un motiv de amânare a vaccinării”, a mai transmis CNCAV.

Mai multe informații despre vaccinurile împotriva COVID-19 se găsesc în Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP):

Alte articole:   Bradul de Crăciun din Piața Sfatului, printre cei mai frumoși din Europa

CNCAV recomandă raportarea reacțiilor adverse AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov