blog-logo

Făgăraș: Peste 5 milioane de euro pentru mobilitatea urbană și pietonizarea centrului

Foto – Marius Moruz

Primăria Făgăraș a publicat astăzi anunțul pentru ralizarea a trei proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020: „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a Municipiului Făgăraș”, „Modernizarea coridorului de mobilitate urbana integrata in zona centrala a municipiului Făgăraș” și „Modernizarea si pietonizarea zonei centrale Făgăraș

Obiectul principal al contractului îl reprezintă proiectarea unui sistem de mobilitate al orasului care include: infrastructura rutiera, infrastructura pentru mobilitate alternativa: pietonal, velo, iluminat public pentru piste de biciclete si trotuare, aliniamente de spatiu verde si vegetatie, reabilitarea podurilor de pe traseu, statii de imbarcare a calatorilor din transportul public local, sistem de inchiriere automatizata a bicicletelor – tip „bike-sharing”, sistem integrat de management a transportului (SIMT) – compus din sistem e-ticketing, managementul flotei si sistem informare dinamica a calatorilor in statii, construire autobază și terminal intermodal, sistem de management al traficului, inclusiv configurarea, furnizarea si instalarea sistemului de bike sharing, sistemului integrat de management al transportului, a mobilierului urban si implementarea sistemului de management al traficului. 

Alte articole:   BNR lansează o monedă din argint cu tema 350 de ani de la naşterea lui Ion Neculce 

„Am demarat licitația pentru elaborarea a trei documentații tehnico-economice (proiect ethnic de execuție, detalii de execuție, proiect pentru obținerea autorizației de construire), asistența tehnică, verificarea tehnică și proiectarea, furnizarea, instalarea și montajul: sistemului de bike-sharing, sistemului integrat de management al transportului, sistemului de management al traficului și a mobilierului urban. Doar acestea au o valoare de peste 5 milioane de euro, cele trei proiecte de mobilitare având o valoare totală de 30 de milioane de euro. Diferența o reprezintă execuția lucrărilor, auditul financiar, achiziția a 10 autobuze electrice etc., pentru care vor fi organizate, de asemenea, proceduri de achiziție”, ne-a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Valoarea totala estimată a contracutului este de 25.625.921,71 lei plus TVA. Durata contractului este de 24 de luni. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 20 septembrie 2021, ora 15.00.

Alte articole:   Peste 700 de mii de cereri unice de plată au fost depuse la APIA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.