blog-logo

Alexandra Crivineanu: Brașovul, un oraș turistic fără viață și cultură

Alexandra Crivineanu: Brașovul, un oraș turistic fără viață și cultură

Consilierul local Alexandra Crivineanu trage un semal de alarmă cu privire la activitatea culturală și la evenimentele ce ar trebui să anime Brașovul pe timp de vară și nu numai.

Mai exact, aceasta spune că lipsa unor astfel de activități va face din orașul nostru unul neprimitor, neprietenos și de evitat pentru cei ce vor să se stabilească și să își întemeieze o familie la Brașov.

„Sunt membru al Comisiei de Cultură în Consiliul Local, iar de aproape un an nu am văzut niciun proiect al Primăriei pentru ca orașul nostru să prindă viață și să beneficieze de evenimente culturale! Brașovul are nevoie de mai multe spații pentru desfășurarea evenimentelor în aer liber. Nu avem parcuri în adevăratul sens al cuvântului, nu avem teatre sau amfiteatre în aer liber, nu dăm posibilitatea micilor artiști să ajungă la public. Știu că unii vor spune că Primăria Brașov cofinanțează anumite evenimente culturale, lucru demn de apreciat, însă nu este suficient pentru un oraș de talia Brașovului. Ar trebui ca în fiecare zi de vară, în fiecare cartier al orașului să vedem mici concerte, piese de teatru, ansambluri folclorice, teatru de stradă s.a. Unde ies tinerii? Unde ies familiile cu copii? Unde ies vârstnicii? Sunt orașe mult mai mici în România care au teatre de vară, foișoare în parcuri sau o serie de evenimente cu implicare din partea autorităților publice locale. Doar teatrul, opera și filarmonica reușesc să îi mai bucure, din când în când, pe brașoveni.
Din păcate, vedem pe zi ce trece cum Brașovul turistic și cultural stagnează, lucru deloc benefic pentru construcția imaginii și a vieții unui oraș din inima țării.”

Alexandra Crivineanu spune că unul din pilonii importanți ai dezvoltării armonioase și complexe a unui oraș este cultura și viața pe care o insulflă cetățenilor săi. Tocmai de aceea „fac apel la conducerea Primăriei să se gândească foarte serios la o strategie de dezvoltare în direcția aceasta și să aloce culturii bugetele, infrastructura și susținerea necesare, indiferent de sezon, de specificul evenimentelor sau de complexitatea acestora. Din nou, lipsa de coerență și de viziune la nivelul managementului acestui oraș își arată consecințele.”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   11 pacienți confirmați cu COVID-19, au decedat, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov
  1. Pai din consiliu asteptam solutii nu constatari. Realitatea e mult prea cunoscuta. Faceti ceva sa ridicati Brasovul – infrastructura specifica activitatilor culturale la standarde de secol XXI si promovati/sustieti miscarea culturala e foarte simplu. Uitati de aratat cudegetul catre altii nu mai e cazul si nici in alegeri nu ajuta. Hsideti cu proiecte concrete, fezabile si implementate rapid.

    Reply
  2. ce poza veche, caut si eu o sedinta de consiliu si cand colo ce vad, +20 de ani la don`soara, cand ma gandeam ca avem si noi o mucoasa acolo

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.