blog-logo

Concert extraordinar SoNoRo Musikland cu Filarmonica Braşov

Concert extraordinar SoNoRo Musikland cu Filarmonica Braşov

Festivalul SoNoRo Musikland se încheie la Braşov, cu trei zile de concerte, în trei locații diferite.

Începând de vineri, 6 august 2021, până duminică, Festivalul SoNoRo Musikland poposeşte în oraşul Braşov, unde vor avea loc trei concerte, organizate în parteneriat cu Filarmonica Braşov.

Concertele vor avea loc în Sala Patria (sâmbătă, 7 august), dar şi în aer liber, în Piaţa Brassai (vineri, 6 august) şi Piaţa Sf. Ioan (duminică, 8 august).

Programul concertelor va fi susţinut de muzicienii Alexander Sitkovetsky (vioară), Ioana Cristina Goicea (vioară), Valentin Şerban (vioară), Peter Langgartner (violă), Răzvan Popovici (violă), Andrei Ioniţă (violoncel), Radu Nagy (violoncel), Diana Ketler (pian), Mara Dobrescu (pian), Pablo Barragan Hernandez (clarinet) şi Miruna Nagy (harpă).

„Încheiem cu aplomb cea de-a III-a ediţie a Festivalului SoNoRo Musikland cu un concert pe care îl vom susţine împreună cu orchestra Filarmonicii Braşov. Va fi un concert splendid, în Piaţa Sfântul Ioan, un spaţiu deschis, recuperat pentru public, în care ne bucurăm că vom putea oferi publicului toată energia acumulată de-a lungul festivalului, când am cântat în sate pitoreşti şi în biserici fortificate, în şurile perfect restaurate ale unor frumoase pensiuni din zonă, în cetăţile Feldioarei şi Sighişoarei, în catedrale monumentale şi în catedrala magnifică a naturii. Toată această energie şi putere vor fi simbolizate cel mai bine de forţa orchestrei cu care vom putea reda şi furtuna care ne-a prins înainte de concertul de la pensiunea ecvestră de la Prod, şi liniştea monumentală din timpul concertului pe care l-am susţinut târziu, în noapte, în Biserica din Meşendorf sau cântecul greierilor de la jamsession-ul de la Viscri 125.

Ne bucurăm că vom încheia festivalul acolo unde l-am început, în Braşov, şi că vom aduce publicului de aici toată povestea Musikland a acestui an, spusă prin forţa cu care s-au încărcat muzicienii în tot acest parcurs minunat. Sperăm ca SoNoRo Musikland să devină un reper cultural pentru zona Braşovului şi pentru cât mai mulţi turişti, care să revină an de an, pe urmele festivalului.” – declară Răzvan Popovici, directorul Festivalului SoNoRo Musikland.

Concertul de duminică, din Piaţa Sfântul Ioan, interpretat de orchestra Filarmonicii Braşov, îi va avea ca solişti pe muzicienii SoNoRo: Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă), Andrei Ioniţă (violoncel) şi Pablo Barragan Hernandez (clarinet).

Alte articole:   CSM: Noile restricţii nu se aplică instanţelor şi parchetelor

Concertul de duminică, 8 august, din Piața Sfântul Ioan, va fi transmis live pe canalele Festivalului SoNoRo Musikland, ale Filarmonicii Brașovși ale partenerilor media.

Mai multe detalii și programul complet al Festivalulului SoNoRo Musikland sunt disponibile pe https://musikland.sonoro.ro/.

Accesul la concertele Festivalului SoNoRo Musikland este liber şi se face pe bază de invitaţie sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: rezervari@sonoro.ro sau 0741.190.470.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.