blog-logo

“No barriers”. Flashmob pe Aleea de sub Tâmpa, vânătoare de comori la Lacul Noua și concursuri sportive

“No barriers”. Flashmob pe Aleea de sub Tâmpa, vânătoare de comori la Lacul Noua și concursuri sportive

Asociația pentru persoane cu dizabilități fizice “Sf. Haralambie” Brașov în parteneriat cu AIESEC Brașov, organizează proiectul “No barriers” dedicat persoanelor cu dizabilități în special, dar și comunității brașovene.

Scopul manifestației este integrarea persoanelor cu dizabilități în comunitate prin intermediul activităților sportive, a atelierelor de creație și îndemânare, a jocurilor interactive și recreative.

La acest proiect finanțat din fonduri proprii și sponsorizări, pe lângă voluntarii români, sunt prezenți și 10 voluntari din Spania, Grecia și Turcia, care vor lua parte la toate activitățile gândite în cadrul manifestației, timp de o lună de zile. Fiecare voluntar străin are parte pe întregul răstimp al șederii în România, care înseamnă în primul rând o întâlnire cu partea culturală și tradițiile noastre, de însoțire din partea voluntarilor din cele două asociații.

Organizatorii le-au pregătit participanților o serie de activități: căutări de comori, concursuri sportive, seri de karaoke, dar și ateliere hand made.

Alte articole:   Siegried Mureșan: Șansa noastră de aderare la spațiul Schengen este mai mare ca oricând

Proiectul include 3 evenimente principale care se vor desfășura, până pe data de 20 august, astfel:

Flash Mob “Unitate în diversitate” pe Aleea de Sub Tâmpa – 6 august, ora 19.00

Dans adaptat pentru persoane cu dizabilități, vor fi prezenți dansatori profesioniști și amatori. Trupa de dans care va fi prezentă la eveniment se numește „Just Dance” și este condusă de coregraful Marius Grancea, cel care a pus cap la cap coregrafia și a ales muzica.

“Haideți pe Aleea de sub Tâmpa pt a urmări un Flashmob (un dans frumos!), unde veți avea ocazia să vedeți la dans persoane cu dizabilități alături de persoane valide!!!! Fiți alături de noi și nu veți regret!”, transmit organizatorii.

Flashmob Sub Tâmpa este destinat atât persoanelor cu dizabilități, cât și tuturor celor care au mintea și sufletele deschise, și au dorința de a vedea calitățile dincolo de orice aparențe.

Alte articole:   Dan Alexa: „Ne dorim mult să batem şi Steaua şi Dinamo în 7 zile”

Treasure Hunt la Lacul Noua – 13 august, ora 16.00

Comorile sunt secrete încă, nu se știe exact ce va descoperi echipa care va avea parte de căutarea lor pe diverse trasee. Ce se știe însă este că finalul vânătorii de comori va fi sărbătorit cu o petrecere câmpenească, parțial finanțată de unul dintre sponsori: Sergiana Brașov.

Afirmă-te prin sport, parc Direcția de Asistență Socială (str. Panselelor nr. 23) – 20 august, ora 16.00

Competiție adaptată pentru persoane cu dizabilități, cu probe amuzante pentru sportivii amatori și voluntari și premii din partea sponsorilor.

Pe lângă aceste evenimente, vor fi organizate următoarele evenimente sportive în data de 12.08.2021:

  • Bowling la Dash, Bulevardul Gării nr. 7, începând cu ora 16.00
  • Handbal și baschet în scaun rulant la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”Bulevardul Gării nr. 9, la ora 18.00.
Alte articole:   Echipajul operativ de salubrizare, în acțiune și în zilele libere

De asemenea, la sediul asociației pe tot parcursul acestei luni se organizează ateliere de lucru manual care presupun realizarea unor picturi, a unor aranjamente florale din hârtie și a bijuteriilor.

Intrarea este gratuită pentru toate evenimentele.

Asociația pentru persoane cu dizabilități fizice “SF. HARALAMBIE” Brașov este o organizaţie non-profit care are ca scop integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități fizice, adulte, promovarea sportului şi a activităţilor cultural artistice şi creşterea gradului de conştientizare a societăţii româneşti faţă de aptitudinile şi calităţile acestora.

În prezent, Asociația are între 50 și 100 de beneficiari, persoane cu dizabilități fizice, care au parte de îndrumare și sprijin în activitățile cotidiene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.