blog-logo

Din cauza prețurilor mari la parcare în Centru săracii cu Q7 ajung să parcheze în curtea Politehnicii

Din cauza prețurilor mari la parcare în Centru săracii cu Q7 ajung să parcheze în curtea Politehnicii

Brașovul se confruntă cu două probleme extrem de greu de rezolvat pentru un oraș de mărimea sa care se dorește a fi și turistic. În primul rând este foarte mic și faci cam 20 de minute de mers pe jos dintr-o parte într-alta a zonei turistice. În al doilea rând, prețurile la parcare sunt de-a dreptul exagerate, o oră în centru costă minim 3 lei întregi.

Când ești un om amărât din Franța care a muncit cu sudoarea frunții pentru a-și achiziționa un Q7 model nou full option de 70.000 de euro, acești trei lei contează. De aceea nu toți turiștii își permit să plătească parcarea în Centrul Istoric, sau parcare într-o zonă mai depărtată de centru și apoi cei 2,5 lei pe un bilet de autobuz.

În astfel de condiții turiștii care vin aici să facă PIB, atrași de campaniile de sute de mii de euro plătite de autoritățile locale pentru șomeri cu dronă gen Charlie Ottley, ajung la măsuri disperate. Bunăoară miercuri seara un grup de astfel de turiști au ajuns să-și parcheze mașinile de lux cu numere de Franța în curtea Facultății de Inginerie Mecanică de pe strada Politehncii, unde-i gratis dacă te știi cu paznicul.

Un reporter al publicației noastre l-a întrebat pe domnul de culoare de la pază în ce condiții au parcat acești turiști vizibil pauperi în curtea instituției iar acesta a mărturisit că sunt rude ale „domnului rector”. Reporterul a întrebat mai departe la Facultate dacă există vreun decan în zonă, vreun administrator al clădirii care să ne lămurească relațiile de rudenie cu acești săraci.

Din păcate omul cu inimă mare care-și ajută oamenii aflați la ananghie nu a putut fi găsit, pentru că așa cum s-a comunicat de la secretariatul facultății, toată lumea e în concediu. Astfel, acest filantrop, acest mecena care oferă facilități turistice și pentru cei mai năpăstuiți dintre noi, europenii, francezii cu Q7, nu a putut fi identificat și lăudat cum se cuvine.

Să sperăm că capetele universitare luminate se vor întoarce relaxate din concediu și ne vor da detalii despre acest program european „Parcare moca pe banii statului pentru bogați în Centrul Brașovului”, că poate va fi implementat și de alte orașe europene care vor să dea un boost turismului și nu știu cum.

Distribuie dacă îți place!
 1. Nu numai paznicul face asa… Pe timp de zi, femeile de serviciu care sunt la poartă pretind diverse cafele, mâncăruri sau atenții pentru a te lasă să parchezi în curtea facultății. În special e o doamna grasa și guraliv care îți spune de la obraz ca dacă nu aduci o limonada sau o mâncare de la restaurantul de vis a vis, nu ridica bariera sa te lase. Poate se sesizează cineva totuși..

  Reply
 2. Consider ca domnul care a facut reportajul este cam rasist,posil si pentru faptul ca nu a gost probabil lasat sa parceze si el in curte.Drept urmare cuvintele ,,de culoare „se pot sancționa chiar si cu o posibila trimitere in instanță pentru inst8gare la rasism

  Reply
  • De ce nu ati pus in articol problema parcarilor din capetele de oras,care ar trbui sa fie fara plata ca in tarile occidentale, si poate acel Q 7 nu ar mai fi parcat in parcarea de la facultate

   Reply
  • Ovidiu Eftimie 12 august 2021, 3:04 PM

   Afirmațiile dvs din acest comentariu (instigare la nerespectarea legii) sunt prevăzute la art. 368 cod penal și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă. Doriți să sesizez autoritățile în acest sens? Conform legii sunt obligat să ofer datele dvs de identificare procurorilor.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov