blog-logo

Cod portocaliu de furtuni, în județul Brașov. Vijelii puternice și grindină de mari dimensiuni

Cod portocaliu de furtuni, în județul Brașov. Vijelii puternice și grindină de mari dimensiuni

Meteorologii au emis în această dimineață, o avertizare de furtuni, pentru zilele de joi și vineri, în aproape toată țara.

Potrivit meteorologilor, până vineri dimineață, vor fi vijelii puternice și grindină de mari dimensiuni, în 22 de județe, între care și Brașovul.

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare astăzi, la ora 12.00. Meteorologii atenționează că până vineri, la ora 6.00, vor fi vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, dar averse torențiale în toată țara, cu excepția județelor Tulcea și Constanța.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80-100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni.

Alte articole:   Kids Tâmpa - CSO Plopeni, sâmbătă, pe ICIM

Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și pe alocuri 40-60 l/mp.

De vineri, 6 august, ora 10:00 până sâmbătă, 7 august, ora 10.00 va fi în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.