blog-logo

Cât îi costă pe brașoveni să scape de mobilierul vechi

Cât îi costă pe brașoveni să scape de mobilierul vechi

Colectarea deșeurilor voluminoase este un serviciu aflat în portofoliul companiei de salubritate Brai Cata și poate fi accesat, contra cost, de oricine își dorește să scape de mobilierul vechi din casă, fără să încalce legea.

Costurile sunt cât se poate de accesibile, dar există în continuare multe persoane care s-au obișnuit să depoziteze obiectele pe care nu le mai folosesc, în grădinile blocurilor sau la colț de stradă, riscând să fie amendați.

Conform legii, deșeurile voluminoase, precum paturi, dulapuri, saltele, căzi de baie, covoare, fotolii sau canapele se colectează la cerere, pe baza unui contract de prestări servicii încheiat între operatorul de salubritate și generatorul de deșeuri.

„Colectarea acestor deșeuri se face în baza HCL 33/2020 și tariful BRAI CATA SRL este de 201,77 lei fără TVA, respectiv 240,11 lei cu TVA , pentru un metru cub de deșeuri voluminoase precum obiectele de mobilier sau cele sanitare. Cu toate acestea există în continuare foarte multe reclamații din partea oamenilor, legate de depozite de deșeuri de acest fel apărute peste noapte, în apropierea blocurilor sau la marginea străzilor.

Mai mult decât atât, pentru oamenii care nu pot plăti pentru acest serviciu,  compania noastră organizează trimestrial campanii de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase, îndemnând abonații să depoziteze aceste obiecte, în perioadele respective, în imediata vecinătate a platformelor de precolectare sau în alte spații stabilite împreună cu autoritățile locale ”, a declarat managerul general al Brai Cata, Bogdan Constantinescu.

Alte articole:   Ninsorile și viscolul paralizează traficul în România: 9 drumuri naționale ÎNCHISE

Din cauza unor astfel de nereguli, Primăria Municipiului Brașov și Poliția Locală au intensificat controalele și au surprins, zilele trecute, doi brașoveni care încercau să scape de piesele de mobilier, abandonându-le la platformele de depozitare a deșeurilor menajere și reciclabile, de pe bd. Alexandru Vlahuță nr. 55 și de pe Aleea Violetelor nr. 65.

„Cei doi au fost sancționați contravențional, potrivit HCL nr.149/2017 cu o amendă totală în valoare de 1.600 de lei. Cetățenii Brașovului trebuie să știe că depozitarea ori abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public sau privat al municipiului Brașov constituie contravenție și se sancționează conform HCL nr.149/2017, cu amendă de la 800 la 1600 lei pentru persoanele fizice, și de la 1600 la 2500 lei, pentru persoanele juridice. De asemenea, locuitorii orașului mai trebuie să știe că pentru evacuarea deșeurilor mari sau din construcții sunt operatori de salubritate special acreditați la care trebuie să apeleze; de aceea le atragem atenția să nu mai solicite astfel de servicii persoanelor neautorizate, care, de obicei, lasă gunoaiele la întâmplare”, au scris reprezentanții autorității locale, pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Municipiului Brașov.

Alte articole:   Un jandarm montan patrulează pe pârtiile din Poiana Brașov cu snowboard-ul VIDEO

„Facem apel la locuitorii Brașovului să respecte legea în privința depozitării deșeurilor, pentru că aceste obiecte nu vor mai fi ridicate gratuit de pe străzi, în afara campaniilor trimestriale. De asemenea, îi rugăm pe oameni să renunțe la practica angajării unor transportatori de ocazie, pentru că în astfel de cazuri obiectele ajung pe spațiile verzi de la marginea localităților, în depozite necontrolate de deșeuri, devenind un poluant pentru întreaga comunitate. Mai mult, atât proprietarii deșeurilor, cât și transportatorii respectivi riscă amenzi foarte mari și chiar confiscarea vehiculelor de transport.

Pentru toți cei care au nevoie de detalii sau vor să solicite acest serviciu de colectare contra cost punem la dispoziție trei numere de telefon, în cadrul dispeceratului nostru: 0729.166.800/ 0268.516.865 și 0368.739.103”, subliniază Vasile Surdu, directorul sucursalei Brai Cata Brașov.

Alte articole:   Brașovul, locul 4 la exporturi și locul 5 la importuri din China

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!,

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.