blog-logo

Scandalul P&P – Primărie: avocata de fițe a lui Coliban, o nouă înfrângere

Scandalul P&P – Primărie: avocata de fițe a lui Coliban, o nouă înfrângere

Firma de avocatură care apără interesele P&P a repurtat un nou succes în procesul cu Primăria Braşov, reprezentată de avocata adusă pe bani grei de către primarul Allen Coliban, respectiv Gabriela Trandafir.

Diferenţa între avocaţi este că P&P tot câştigă cu plata unor cheltuieli de judecată de 2.000 de lei, iar Coliban a dispus până la această oră plăţi de vreo 24.000 de euro (470 de lei pe oră plus TVA)! Că deh, obrazul subțire al primarului USR cu cheltuială din bani publici se ține…

Trebuie spus faptul că, la cererea consilierilor locali, care i-au cerut socoteală primarului pentru plata unei avocate care tot pierde procesele, Trandafir a venit să prezinte „devizul” de ore lucrate. Mai mult, le-a spus consilierilor că și timpul petrecut cu ei le va fi facturat…

Nu este deontologic să dai șanse ci să vezi dacă un client are sau nu argumente. În cazul nostru, avem argumente. Argumentele noastre pentru reziliere le-am prezentat când ați votat ca autoritatea deliberativă încetarea contractului, urmând ca autoritatea executivă să transmită notificarea de reziliere, ceea ce s-a și întâmplat. Instanța a suspendat hotărârea de Consiliu Local. Notificarea, care este actul specific între părți nu este suspendată”, a spus Trandafir în plenul ședinței. 

Alte articole:   Șoferii fără rovinietă riscă amenzi mai mari, din 20 august

Problema este de ce nu a sfătuit corect Consiliul Local, care – spun specialiști în drept cu mare expereință în contencis administrativ – nu ar fi trebuit să dea o hotărâre prin care să fie reziliat contractul cu P&P, ci să fi cerut instanţei să constate că este încălcat contractul şi să dispună aceasta rezilierea unui contract al părţilor. Evident, dacă există argumentele invocate de avocată.

În replică, consilierul local Marius Potea, și el avocat de profesie, i-a răspuns că toate argumentele prezentate de avocată nu l-au convins nici pe el şi, din păcate pentru municipalitate, nici pe judecători. „Orice persoană, dacă vede că după patru luni un avocat îi pierde toate procesele, se gândește la ruperea colaborării”. 

Ieri, Tribunalul Covasna a respins o nouă cerere a Primăriei în dosarul prin care s-a dispus suspendarea HCL de reziliere a contractului cu P&P:

Alte articole:   Strada Sforii din Brașov ar putea fi închisă pe timp de noapte!

„Respinge cererea formulată de petentul-pârâtul CONSILIUL LOCAL al MUNICIPIULUI BRAŞOV, în contradictoriu cu intimata-reclamantă SC P&P SRL, de lămurire a dispozitivului sentinţei civile nr. 653 din 28 iunie 2021 pronunţată de Tribunalul Covasna în dosarul cu nr. de mai sus. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cerere ce se va depune la Tribunalul Covasna. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Cel mai probabil, pentru că transparenţa administrativă în Primărie nu a existat decât ca subiect în campania electorală, avocata angajată personal de Coliban a încercat să vadă dacă şi acea „notificare” de reziliere a contractului este suspendată. După cum se vede, nu era cazul.

Alte articole:   Este oficial! Podul de la Budila a fost finalizat! În scurt timp vor începe testele necesare redeschiderii traficului feroviar

Pe de altă parte, şi această tentativă a fost o petardă, prin care avocata să mai încaseze nişte bani, spun specialiştii în drept, pentru că trebuia sa știe ca lămurirea dispozitivului vizând un act, care nu a făcut obiectul suspendării, este de plano neîntemeiată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.