blog-logo

Polițiştii ne avertizează! „Nu aruncați mobila veche la gunoi”! Ce trebuie să faceți ca să nu primiți amendă?

Polițiştii ne avertizează! „Nu aruncați mobila veche la gunoi”! Ce trebuie să faceți ca să nu primiți amendă?

Ți-ai cumpărat mobilă nouă, ce faci cu cea veche?
Sfatul polițiștilor locali este să contactezi una dintre firmele de salubrizare autorizate, altfel riști să fii amendat.

Este și cazul a doi brașoveni care încercau, astăzi, 3 august, să scape de piesele vechi de mobilier, pe care voiau sa le abandoneze la platformele de depozitare a deșeurilor. Unul dintre ei la cea de pe b-dul Alexandru Vlahuță nr. 55, iar celălalt, la platforma de pe Aleea Violetelor nr. 65. Cei doi au fost sancționați contravențional, potrivit HCL nr.149/2017 cu o amendă totală în valoare de 1.600 de lei.

Cetățenii Brașovului trebuie să știe că depozitarea ori abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public sau privat al municipiului Brașov constituie contravenție și se sancționează conform HCL nr.149/2017, cu amendă de la 800 la 1600 lei pentru persoanele fizice, și de la 1600 la 2500 lei, pentru persoanele juridice.

De asemenea, locuitorii orașului mai trebuie să știe că pentru evacuarea deșeurilor mari sau din construcții sunt operatori de salubritate special acreditați la care trebuie să apeleze; de aceea le atragem atenția să nu mai solicite astfel de servicii persoanelor neautorizate, care, de obicei, lasă gunoaiele la întâmplare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate