blog-logo

După 10 ani, a fost desemnat proiectantul tronsonului Braşov – Făgăraş al autostrăzii A3

După 10 ani, a fost desemnat proiectantul tronsonului Braşov – Făgăraş al autostrăzii A3

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, că s-au acordat contractele de construcţie pentru două tronsoane rutiere importante: segmental Braşov-Făgăraş al autostrăzii A3 şi drumul expres Craiova-Piteşti.

Cătălin Drulă spune că după ce 10 ani a fost ținută „la sertar”, proiectarea segmentului Braşov-Făgăraş, a fost pusă din nou „pe roate”.

El a precizat că o firmă românească a fost desemnată câştigătoare pentru proiectarea tronsonului Braşov-Făgăraş al autostrăzii A3.

” În privința Brașov-Făgăraș, firma câștigătoare, de asemenea din România, va trebui să proiecteze la cheie totul – adică să completeze studiul de fezabilitate și să elaboreze proiectul tehnic – astfel încât cei 48 de km ai autostrăzii să fie scoși la licitație în viitor doar pentru execuție, iar lucrările să se desfășoare fără blocaje în teren și surprize neplăcute. Această autostradă a fost ținută 10 ani „la sertar”. Împreună cu echipa mea am pus-o din nou pe roate”, a mai transmis ministrul pe pagina sa de facebook.

Pentru contractul “Completare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru Autostrada Brașov – Făgăraș” au depus oferte patru agenți economici, relatează Hotnews.ro.

Alte articole:   Valeriu Gheorghiţă: La 15 octombrie am putea să depășim 17.000 de cazuri COVID-19 pe zi. Ne așteptăm și la vârfuri de 20.000 de cazuri

Valoarea estimată a contractului este între 21.387.313,82 și 25.273.189,06 lei fără TVA.

Obiectul contractului îl reprezintă completarea documentației aferente Studiului de Fezabilitate și a Proiectului tehnic pentru Autostrada Brașov (Cristian) – Făgăraș, precum și elaborarea Proiectului pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire, în conformitate cu reglementările tehnice, legislația în vigoare și cu cerințele din caietul de sarcini.

Totodată, prin completarea documentației se înțelege inclusiv realizarea conectării cu sectorul de autostradă Sibiu – Făgăraș, împreună cu care formează Autostrada Sibiu – Brașov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Peobabil ministrul a vrut sa spuna ca a pus dosarul autostrazii „din nou pe roti”

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov