blog-logo

Viceprimarul Sebastian Rusu, despre haosul din Primărie

Viceprimarul Sebastian Rusu, despre haosul din Primărie

Viceprimarul Sebastin Rusu a susținut o conferință de presă în care a dezvăluit sincopele existente în funcționarea Primăriei, provocate de o proastă organize de la nivelul cabinetului priarului Allen Coliban.

Directia Tehnica nu are director tehnic (fostul director tehnic, angajat și prezentat cu surle și trâmbițe de Allen Coliban și-a dat demisia pentru că nu a putut lucra cu acesta – n.r.). Prin urmare, am facut si acest lucru. Sper sa nu se mai tergivereze lucrurile și să scoatem un post la concurs pentru aceasta pozitie, pentru degrevarea responsabilitatilor”. 

Seful Serviciului de strazi a aflat in iarna ca nu i se prelungeste mandatul, ceea ce a dus la o nemultumire. Si-a dat demisia. Un consilier din cadrul departamentului Strazi a fost demis fara stirea mea. Mai sunt 3 persoane care urmeaza sa se pensioneze. Toate acestea duc la un minus, dar mă voi lupta sa le suplinesc”. 

„Spatiile verzi – din cauza vremii am intervenit cand s-a putut. Chiar daca a plouat si in acele zile s-a lucrat. Au existat multe solicitari din partea proprietarilor pentru taierea anumitor arbori. Asociatia Pro Parc (un ONG adus de Coliban care are drept de veto pentru taierea de arbori – n.r.) supervizeaza (?????) activitatea colegilor din primarie si spun daca se pot taia sau nu anumiti arbori. Asociatia nu isi asuma raspunderea pentru pagube. Daca acestea exista, Primaria raspunde”. Situația este de-a dreptul absurdă. Deci, Asociația nu are chef să dispună tăierea unui arbore, iar dacă la o vijelie copacul se rupe și omoară pe cineva, ONG-ul se spală pe mâini, iar răspunderea penală revine Primăriei…

Alte articole:   Povestea unei zile care a trecut neobservată

Plantarea – luna viitoare va fi implementat un proiect prin intermediul PNL cu ajutorul specialistului nostru, Ionut – Sorin Banciu, secretar de stat in cadrul Minsterului de Mediu, proect ce va viza plantarea anumitor arbori in anumite zone (padurile urbane) 

„Acuzatiile aduse Primariei au creat foarte multe tensiuni. Consilierii personali de la cabinetul primarului dau dispozitii anumitor oameni din institutie si lucrurile ajung sa nu se mai intample sau sa se amane. Cred ca ar trebui sa se intample lucrurile fluent, sa masuram performanta, sa nu ne grabim sa facem afirmatii sau sa aruncam cu apelative la adresa functionarilor publici. Vorbim de administratie publica. Nu despre un domeniu privat. Trebuie sa ne respectam, sa ne cunoastem. Daca Brasovul a fost laudat si plasat la superlativ printre orasele din Romania, cred ca putem continua la fel pentru ca majoritatea oamenilor din Primarie sunt aceeasi ca si pana acum. Sa respectam ierarhia, sa respectam Codul Administrativ si vom avea rezultate mult mai bune”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.