blog-logo

Veștea, contră cu Cîțu. Îi aduce aminte premierului că primarii sunt motorul partidului

Veștea, contră cu Cîțu. Îi aduce aminte premierului că primarii sunt motorul partidului

Președintele PNL și al Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a postat o declarație în replică la premierul FLorin Cîțu, aflat în campanie electorală internă de partid.

„Declarația colegului meu, premierul liberal Florin Cîţu, despre primari mi-a lăsat un gust amar! Cunosc foarte bine ce înseamnă primarii liberali, pentru că vin dintre ei. Râșnovenii m-au ales să le fiu primar vreme de 12 ani. Și în toată acea perioadă, nimeni nu m-a considerat «doar vehicul»… Primarii își obțin funcția prin votul direct al cetățenilor, iar pentru asta, contează să fie oameni de încredere și de cuvânt, să aibă calitate umană și profesională, să știe care sunt problemele comunității și să muncească pentru rezolvarea lor. Primarii nu sunt simpli adunători de voturi pentru domnii cei mari de la București. Nu sunt «vehicule» și nu sunt entități neglijabile. Primarii reprezintă interfața dintre un partid și cetățeni și sunt primii care decontează, în fața oamenilor, nereușitele, gafele, aroganța și îndepărtarea de alegători sau, mai rău, de realitate a unora dintre politicienii de la «centru». Primarii, indiferent de partid, sunt cei cărora li se datorează, în măsură semnificativă, funcțiile înalte din Guvern și Parlament ocupate de colegii lor de partid. Funcții din care, iată, unii privesc în jos cu o atât de superficială superioritate…Primarii sunt, cum foarte bine spunea un coleg de aici, din Ardeal, motorul care duce înainte vehiculul numit partid. A-i coborî în derizoriu, este cel puțin deplasat și nu este de acceptat. Primarii merită respect și sprijin pentru a-și realiza angajamentele luate față de cetățeni! Am mai spus-o: noi, liberalii, avem o tradiție și, cum se zice, un ștaif. Trebuie să le menținem. O competiție între liberali, pentru șefia partidului, nu poate pune între paranteze onoarea, fair-play-ul, bunele maniere și respectul față de ceilalți. Cine nu înțelege asta, nu va avea decât de pierdut. De aici, din Brașov, doresc să vă amintesc tuturor colegilor mei vorbele unui lider al mișcării revoluționare din Transilvania, Simion Bărnuțiu, rostite în Catedrala de la Blaj în 14 mai 1848: «Țineti cu poporul, toți, ca să nu rătăciți!»”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Induiositor !

    Reply
  2. Degeaba e suparat pe Catu ca nu-i da cele 100 de milioane pentru aeroport ; nu este o regula ca daca Primarul/Presedintele CJ e din acelasi partid ,are automat deschis robinetul cu bani…mai bine s-ar intreba de ce a angajat lucrari de investitii fara a avea asigurata integral sursa de finantare ; o declaratie mai degraba propagandistica prin care iarasi isi face numai imagine,e preocupat sa atraga atentia asupra sa cu orice pret si sa impresioneze oamenii creduli si simpli care nu cunosc dedesubturile politice ; e interesant de asemenea cum pozeaza pe fata ca opozant al lui Catu,el parand omul corect si onest caruia nu-i este frica de nimic…! parca simt asa un usor dezgust !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov