blog-logo

Aproximativ 60 de mașini abandonate au fost ridicate de pe domeniul public din Brașov

Aproximativ 60 de mașini abandonate au fost ridicate de pe domeniul public din Brașov

O parte din această colecție de rable a luat drumul cimitirului auto, după ce polițiștii locali s-au asigurat, conform procedurilor, că vechiturile pe patru roți ocupau fără forme legale spațiul public ori erau fără stăpân.


Aceste activități s-au derulat de la începutul lunii aprilie, de către agenții de la Biroul Acțiuni Operative, Monitorizare Școli, care au parcurs toate etapele pentru identificarea proprietarilor și somarea acestora.

În urma notificărilor emise de Poliția Locală, 48 de brașoveni și le-au ridicat singuri, iar alți șase, după cea de-a doua somație, venită, de data aceasta de la administrația publică locală. Patru dintre mașini au rămas însă fără stăpân până la finalizarea procedurilor, nefiind revendicate de nimeni, astfel că au fost escortate de firma de ridicări auto până la depozitul de rable.


Procedura ridicării autovehiculelor abandonate pe domeniul public este compusă din formalități și etape ce trebuie parcurse obligatoriu. În prima fază se pornește de la sesizarea cetățenilor ori a agenților din teren, privind existența acestor vehicule, identificarea mașinilor, a proprietarului, somarea acestuia de mai multe ori pentru a-și recupera vehiculul, iar ca ultimă soluție rabla se ridică de pe spațiul ocupat, în urma unei dispoziții de primar.


Au fost identificate mașini abandonate în cele mai diverse zone: pe trotuare, pe carosabil, pe locul altor persoane care dețin legal un loc de parcare, pe iarbă sau chiar în zone unde oprirea/staționarea sunt interzise.

Așadar, Poliția Locală Brașov continuă activitatea de ridicare a autovehiculelor abandonate sau fără stăpân, iar cetățenii care constată existența unor astfel de vehicule pot anunța la numărul de telefon 0268.954 sau în scris la adresa de mail dispecerat@politialocalabrasov.ro, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Brașov, Anca Lăutaru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.