blog-logo

Flashmob, în premieră, astăzi, la AFI Brașov

Flashmob, în premieră, astăzi, la AFI Brașov

Un flashmob este organizat, în premieră mondială, astăzi, la AFI Brașov.

Brașovenii sunt așteptați astăzi, 29 iulie, de la ora 19.00 la etajul 1 al mall-ului AFI Brașov situat în Centrul Civic pe B-dul 15 Noiembrie nr. 78 să se bucure de acest flashmob pus în scenă în premieră mondială.

40 de interpreți ai Filarmonicii Brașov condusă de Dragoș Dimitriu vor pune în scenă REVERSO cu susținerea AFI Brașov, pentru prima dată în vremurile noastre, povestea lucrării “Simfonia nr. 45 (Haydn)”.

Povestea despre modul în care a fost compusă simfonia a fost spusă de Haydn la bătrânețe biografilor săi Albert Christoph Dies și Georg August Griesinger. La acea vreme, patronul lui Haydn, Nikolaus I, prințul Esterházy era rezident, împreună cu toți muzicienii și alaiul său, la palatul său de vară preferat de la Eszterháza din Ungaria rurală.

Alte articole:   Despre straja, amprenta ce te ferește de iele și valoarea cămășilor tradiționale românești cu Zorica Donțu

Șederea acolo fusese mai lungă decât se aștepta, iar majoritatea muzicienilor fuseseră forțați să-și lase soțiile înapoi acasă în Eisenstadt, la aproximativ o zi de călătorie. Dorind să se întoarcă, muzicienii au apelat la Kapellmeister pentru ajutor.

Diplomaticul Haydn, în loc să facă un apel direct, și-a pus cererea în muzica simfoniei: în timpul adagiului final, fiecare muzician încetează să mai cânte, stinge lumânarea de pe standul său de muzică și pleacă la rândul său, astfel încât la final, au mai rămas doar două vioare dezactivate (interpretate de Haydn însuși și de concertistul său, Luigi Tomasini).

#afibrașovean înseamnă legende și istorie, înseamnă cultură, tradiții și artă, motiv pentru care ne dorim să oferim cât mai multe evenimente și experiențe care să le trezească și să le întrețină pofta brașovenilor pentru #AFIcoolTURĂ în cel mai nou mall din orașul de la poalele Tâmpei.

Alte articole:   Cutremur de mare adâncime, în această noapte, în zona Vrancea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.