blog-logo

Biciclist accidentat în Postăvaru. Ce reguli trebuie să se respecte pe traseele de coborâre?

Biciclist accidentat în Postăvaru. Ce reguli trebuie să se respecte pe traseele de coborâre?

O persoană s-a accidentat, astăzi, în timp ce practica ciclismul montan.

Aceasta se afla pe traseul destinat coborarii din Postavaru, Red Line, unde imediat dupa plecare, la unul dintre kicker-ele amenajate, a ratat aterizarea.

In urma caderii, ciclistul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea starii de constienta, un traumatism de membru inferior si multiple escoriatii.

Dupa ce i s-a acordat primul ajutor, aceasta a fost coborata in statiune, de unde un echipaj SMURD a preluat-o, in vederea transportului catre unitatea spitaliceasca, pentru mai multe controale de specialitate.


Deoarece vorbim despre un sport in care gradul riscului de accidentare este unul considerabil, reamintim necesitatea purtarii intregului echipament de protectie.


Observam ca foarte multi practicanti poarta doar casca. Atragem atentia ca multe dintre traumatisme ar putea fi evitate sau macar reduse, daca pe langa casca ar purta si genunchere, cotiere, manusi si nu in ultimul rand protectie de spate.

Iata cateva reguli de baza, pe care toti cei care folosesc traseele de coborare cu bicicleta ar trebui sa le cunoasca.

✅ Nu folositi traseele turistice marcate, iar daca totusi o faceti, manifestati respect fata de turisti, prin reducerea considerabila a vitezei in momentul intalnirii lor sau in zonele fara vizibilitate.

✅ Purtarea echipamentului de protectie din care nu trebuie sa lipseasca casca, genuncherele, cotierele, manusile si protectiea de spate este obligatorie.

✅ Tura de recunoastere a traseului.
Aceasta se realizeaza pe jos sau cu bicicleta, la viteza mica, pentru a identifica obstacolele si modul de a le aborda.

✅ Nu se stationeaza sau se urca pe mijlocul traseului si in zonele fara vizibilitate.

✅ Atentie sporita in zonele de intersectare cu alte trasee. Totodata, in aceste zone, se va reduce considerabil viteza.

✅ Alegerea nivelului de dificultate a traseului in functie de pregatirea tehnica si fizica.

✅ Adaptarea vitezei in functie de nivelul de experienta.

✅ Este important ca atunci cand alegeti traseele de coborare (downhill) sa aveti echipament si bicicleta dedicate acestor tipuri de trasee.

✅ Pentru a beneficia de aderenta maxima in timpul coborarii, este important ca starea cauciucurilor sa fie buna, in special pentru roata din fata.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.