blog-logo

Vaccinul Moderna va fi administrat și copiilor de peste 12 ani, din 2 august

Vaccinul Moderna va fi administrat și copiilor de peste 12 ani, din 2 august

Vaccinarea cu serul anti-Covid produs de compania Moderna pentru categoria de vârstă 12-17 ani va începe în România de luni, 2 august și se va realiza după procedurile deja stabilite și pentru celelalte categorii de vârstă, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, platforma pentru realizarea programărilor urmează să fie optimizată, iar imunizarea se va face în toate centrele în care există vaccin de la Moderna.

„Din data de 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, marți, în conferința de presă. .

Gheorghiță a precizat că procedurile sunt similare cu populația de peste 18 ani, respectiv administrarea a două doze la interval de 28 de zile, iar consimțământul adulților este obligatoriu.

Alte articole:   24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”. Mulți spun s-ar întoarce la birou dacă angajatorii ar acorda beneficii

Procedura de imunizare va avea loc în centre unde există vaccin de la compania Moderna şi în cabinetele medicilor de familie, a mai precizat coordonatorul CNCAV, potrivit Digi24.

Pe 23 iulie Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicației de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.