blog-logo

Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în septembrie. Ce categorii de persoane sunt vizate

Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în septembrie. Ce categorii de persoane sunt vizate

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a anunțat, marți, că din luna septembrie este foarte probabil să înceapă vaccinarea cu doza a treia, pentru anumite categorii ale populației.

Potrivit medicului militar, vizat ar fi personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare.

„Există discuții legate de administrarea rapelului sau cum este cunoscut ca cea de-a treia doză la persoanele care fie au un risc crescut de expunere, și aici vorbim de categoria personalului medical și personalul social, și persoanele care se află în evidențe cu boli cronice, respectiv persoanele de peste 65 de ani. Este foarte probabil ca din luna septembrie să aveam această decizie de a administra doza trei sau rapelul, practic ar veni la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Gheorghiță susține că la recomandarea celei de-a treia doze ar urma să se țină cont și de istoricul de boală al persoanelor.

„Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

Decizia privind vaccinarea cu cea de-a treia doză vine în condițiile în care numărul de cazuri de infectare cu varianta Delta este în creștere, iar multe persoane sunt vulnerabile.

Alte articole:   INSP: Aproximativ 70.000 de infecţii respiratorii acute, înregistrate într-o săptămână

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate