blog-logo

Două tuneluri, forate cu tehnologie de ultimă generaţie pentru linia CFR Brașov – Sighișoara

Două tuneluri, forate cu tehnologie de ultimă generaţie pentru linia CFR Brașov – Sighișoara

Modernizarea căii ferate Braşov – Sighişoara, inclusă în Coridorul feroviar european Rin – Dunăre, prevede și execuţia a două tuneluri gemene, care vor fi realizate prin tehnologia TBM sau maşina pentru forat tuneluri.

Soluțiile de realizare a tunelurilor și echipamentele folosite au făcut luni obiectul unor prezentări ținute la Universitatea Transilvania din Brașov, de către Asocierea Railworks care şi-a adjudecat lucrarea, împreună cu producătorul german al maşinilor de forat.

Prezentările au avut ca subiect contractul „Reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulația trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, secțiunea Brașov – Sighișoara, subsecțiunea: 2. Apața – Cața”. Aici vor fi executate doua tunele gemene, Ormeniș și Homorod care se vor executa prin tehnologia TBM (Mașina pentru forat tuneluri).

Alte articole:   Kids Tâmpa U16, prima victorie în Liga Elitelor

Acest proiect prevede construirea a două linii noi între Apaţa şi Caţa, care includ două tuneluri gemene, Ormeniş şi Homorod, cu o lungime totală de 24 de km.

Pentru cele două tuneluri ce vor fi realizate pe secțiunea Apața Cața diametrul va fi de 9,4 metri tot pe tehnologie EPB. Tunelul Ormeniș va avea 7,2 kilometri, iar Homorod 5,1 kilometri.

Proiectul, finanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei și cofinanțat de la bugetul de stat, are ca obiectiv general reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Sighișoara, componentă a coridorului Rin – Dunăre, în vederea creșterii vitezei de circulație a trenurilor de călători la 160 km/h și a trenurilor de marfă la 120 km/h.

Alte articole:   Psihologii brasoveni- lângă părinți, profesori și elevi

Contractul de execuție are o valoare de aproape 3 miliarde de lei, iar durata de implementare a proiectului este de 48 de luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov